Macků (KDU-ČSL): Dačice zrekonstruují sportovní halu ve spolupráci s Jihočeským krajem

11.05.2020 22:41

Dačičtí florbalisté a futsalisté už dlouho touží po sportovní hale, která by splňovala podmínky pro jejich soutěže, aby mohli hrát ligové zápasy také před domácími diváky.

Macků (KDU-ČSL): Dačice zrekonstruují sportovní halu ve spolupráci s Jihočeským krajem
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

Vedení města, radní i zastupitelé se jejich přáním zabývají a neustále hledají pro realizaci nové haly možnosti jak technické, tak finanční. Po jednáních s ředitelem Střední školy technické a obchodní Pavlem Kopačkou a náměstky hejtmanky Jihočeského kraje Zdeňkem Dvořákem a Jaromírem Novákem byla dojednána varianta přestavby sportovní haly u SŠTO, která je ve vlastnictví Jihočeského kraje.

Zastupitelé na dubnovém zasedání schválili uzavření Smlouvy o spolupráci s Jihočeským krajem, jejímž předmětem je smluvní ujednání podmínek pro výstavbu sportovní haly.

„Smlouva o spolupráci upravuje práva a povinnosti smluvních stran Jihočeského kraje a města Dačice pro plánovanou přístavbu a rekonstrukci sportovní haly ve Vápovské ulici. Předpokládané náklady činí 36 mil. Kč s DPH a byly by hrazeny z rozpočtu Jihočeského kraje, z rozpočtu města Dačice a z peněžních prostředků dotace získané z národního financování nebo z peněžních prostředků Evropské unie. Získání dotace je zároveň nutným předpokladem pro realizaci tohoto projektu“, řekl k tomu starosta Karel Macků.

Starosta dále doplnil, že je to další akce, na které se bude město podílet ve spolupráci s Jihočeským krajem. Těsně před dokončením je společné dílo nové budovy Domu dětí a mládeže v Bratrské ulici.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

23:07 Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

Projev na 23. schůzi Senátu ČR 17. dubna 2024 k návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 211/2000 Sb.,…