Macků (KDU-ČSL): Referendum o křižovatce v Dačicích bude

27.09.2021 7:37

O řešení křižovatky v dolní části Palackého náměstí v Dačicích, o jejíž rekonstrukci se město snaží už nejméně deset let, rozhodnou občané. Místní referendum se bude konat současně s volbami do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR ve dnech 8. a 9. října.

Macků (KDU-ČSL): Referendum o křižovatce v Dačicích bude
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo KDU-ČSL

O místním referendu jednali zastupitelé na svém zasedání 25. srpna.

Anketa

Byla Angela Merkelová přínosem pro Evropu?

12%
81%
hlasovalo: 18985 lidí
Starosta Karel Macků nám k tomu řekl, že schválení v zastupitelstvu předcházelo několik schůzek přípravného výboru, který byl složen ze zástupců politických stran a hnutí zastoupených v zastupitelstvu města, a také zástupce petičního výboru. Na vyhlášení referenda se shodli všichni zastupitelé, ale k položené otázce se vedla diskuse a hlasovalo se i o protinávrhu, pro který hlasovali jenom tři. Devatenácti hlasy z dvaceti přítomných zastupitelů byla přijata otázka, která bude uvedena na hlasovacích lístcích v tomto znění: “Upřednostňujete při rekonstrukci dolní křižovatky na Palackého náměstí průsečnou křižovatku s „chytrými“ semafory v provozu 24 hodin denně před okružní křižovatkou o průměru 26 m?“ Dále vzali zastupitelé se souhlasem na vědomí odhad nákladů spojených s provedením referenda ve výši cca 200 tisíc korun a s realizací rozhodnutí přijatého v místním referendu ve výši cca 4 – 12 miliónů korun a jejich úhradu z rozpočtu města a případně i z rozpočtu Jihočeského kraje.

„Konání referenda bude ze strany města předcházet informační kampaň, která by měla občanům přinést co nejvíce objektivních informací, a která by jim měla pomoci v jejich rozhodování při hlasování“, doplnil starosta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.