Mádlová (ANO): Ministr byl při tvorbě rozpočtu mimo realitu

03.05.2023 7:05 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke státnímu deficitu.

Mádlová (ANO): Ministr byl při tvorbě rozpočtu mimo realitu
Foto: plzeň.cz
Popisek: Ivana Mádlová

VLÁDA DEVASTUJE VEŘEJNÉ FINANCE

Státní rozpočet byl k dubnu tohoto roku v deficitu 200 miliard korun. To je nejvíce od vzniku samostatné České republiky! Vláda přitom plánuje pro letošní rok deficit 296 miliard. To vůbec není realistické. Naše hnutí už od doby, kdy byl návrh předložen Poslanecké sněmovně, upozorňuje na účetní triky ministra financí Zbyňka Stanjury. Ministr byl při tvorbě rozpočtu mimo realitu a preferoval marketingové body před udržením státního hospodaření ve stanovených pravidlech. Upozorňuje na to dnes už i Národní rozpočtová rada a řada nezávislých odborníků.

Neschopností ministra financí hospodařit se musí zabývat Poslanecká sněmovna! Česká ekonomika dnes po delší době opět poklesla. Veřejné finance jsou v opravdu špatné kondici a ministr financí si udělal ze státního rozpočtu trhací kalendář. Nepředložili Poslanecké sněmovně k projednání zatím ani důchodovou reformu, ani návrh na konsolidaci veřejných financí. Vláda skutečně každým prokazuje svou mimořádnou neschopnost řídit tuto zemi. Jako opozice využíváme na maximum nástroje, které máme. Upozorňujeme na vládní neschopnost v médiích i v Poslanecké sněmovně.

Snažíme se prosazovat naše alternativní návrhy, ale proti vládní většině marně. Konstruktivní spolupráce totiž podle všeho není jejich cílem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Podmínky o jednání o ukončení války se pro Ukrajinu s časem zhoršují

13:04 Mašek (ANO): Podmínky o jednání o ukončení války se pro Ukrajinu s časem zhoršují

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k míru na Ukrajině.