Mádlová (ANO): Skutečně už nevím, kde současní ministři žijí

06.06.2022 16:57 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k zákonu o státní službě a dopadům energetické krize na občany

Mádlová (ANO): Skutečně už nevím, kde současní ministři žijí
Foto: plzeň.cz
Popisek: Ivana Mádlová

Vláda v Poslanecké sněmovně prvním čtením prosadila novelu zákona o státní službě. Z pozic náměstků by podle vlády měli odejít odborníci a zůstat jen politici. Rozhodně s tím nesouhlasím! Úřednické posty na ministerstvech nemají sloužit jako politické trafiky.

Připomeňme zejména Pirátskou stranu, která po volbách na ministerstva dosadila své bývalé poslance, kteří od občanů nedostali důvěru k dalšímu výkonu mandátu. To mne opravdu štve!

Zároveň bych ráda upozornila na slova svého kolegy Karla Havlíčka, který vládu vyzývá, aby z astronomického zisku státní energetické firmy ČEZ, který je jen za první čtvrtletí stejný jako za celý loňský rok, kompenzovala občanům vysoké ceny energií.

Skutečně už nevím, kde současní ministři žijí, že nevidí problémy, se kterými se občané dnes potýkají. Každý den jsem v kontaktu s lidmi, kteří poctivě pracují a mají mnohdy velmi náročné zaměstnání, ale i přesto je nynější ekonomická krize a asociální politika vlády sráží na kolena.

Vláda musí okamžitě přejít od signálů k činům! Nedělat jen věci, které jí přikazuje zákon, ale dělat pro naše občany i něco navíc.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

13:09 Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

Vláda schválila Rozpočtovou strategii sektoru veřejných institucí na roky 2025 až 2027 a k ní přilož…