Majerová (Trikolora): Stanovisko ke zneužívání trestního zákoníku

17.04.2023 8:07 | Tisková zpráva

Trikolora vyzývá vládu, aby odvolala Igora Stříže.

Majerová (Trikolora): Stanovisko ke zneužívání trestního zákoníku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zuzana Majerová

Česká republika směřuje pod Fialovou vládou velmi nebezpečným směrem. Nejen, že každým dnem přibývají další a další lidé, kteří jsou šikanováni za vyslovené názory, ale přímo geometrickou řadou narůstá také počet trestních stíhání za verbální trestné činy. Výsledkem je nezdravý stav, kdy se opět něco jiného říká doma a něco jiného na veřejnosti.

Trikolora varuje před tímto trendem a zároveň důrazně protestuje. Nesmyslný boj proti dezinformacím se už dávno přeměnil v likvidaci našich občanských svobod, na prvním místě ústavou zaručené svobody projevu.

Pokud nejvyšší státní zástupce Igor Stříž již předem vyhrožuje občanům, za co všechno je bude stíhat, je to jak proud zatuchlého vzduchu z totalitních dob a tento člověk nemá na svém postu co pohledávat. Trikolora vyzývá vládu, aby jej odvolala.

Paragrafy o verbálních trestních činech zbyly v našem trestním zákoníku z komunistických časů, nicméně do nedávna ležely ladem a nikdo soudný je nepoužíval. Až s příchodem vlády pětikoalice se to změnilo. Trikolora proto vyzývá ministra spravedlnosti, aby inicioval vypuštění tohoto totalitního reliktu z našeho právního řádu.

Zuzana Majerová, předsedkyně Trikolory

Petr Štěpánek, 1. místopředseda Trikolory

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

18:09 Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

Návštěvníci pražských náplavek se mohou těšit na nové místo k zábavě, odpočinku a kreativnímu vyžití…