Majerová Zahradníková (TSS): Bráníme normální svět

06.10.2021 21:31

Už od vzniku Trikolory platí, že bráníme normální svět. Jsou to vlastně docela banální věci. Třeba, že bohatství vzniká z práce, a ne z dotací, že naší povinností je postarat se o rodinu, obec a naši vlastní zemi, a pak teprve můžeme pomáhat jinde, že rodinu tvoří maminka, tatínek a děti nebo že manželství je svazkem muže a ženy. Svoje názory a přesvědčení nikomu nevnucujeme, ale jsme tu pro ty, kteří se na svět dívají podobnýma očima.

Majerová Zahradníková (TSS): Bráníme normální svět
Foto: Screen Prima CNN
Popisek: Zuzana Majerová v předvolební Partii

S těmi ostatními diskutujeme a soutěžíme a při společné správě naší země někdy také musíme hledat vzájemné kompromisy, neboť naše země nepatří o nic víc nám než našim názorovým protivníkům. Tak to v demokracii chodí. Možná přesněji – by mělo chodit. Obrovským varováním pro nás ale je, že čím dál častěji se v posledních době opět střetáváme s praxí, že si někdo osobuje právo povyšovat svůj názor na ten jediný správný. A je úplně jedno, zdali zrovna jde o euro, covid, Evropskou unii či klima.

Co si o těch nejdůležitějších věcech myslíme my? Vezměme to popořadě. Už několik měsíců naši republiku obrážíme s peticí za zachování české koruny. Náš závazek přijmout euro byl podle našeho názoru unáhlený a při vědomí toho, co už o euru víme, dokonce hloupý. Neexistuje jediný důvod, aby naši občané ručili za dluhy jižních zemí eurozóny nebo abychom přispívali na daleko vyšší penze tamních důchodců.

Obdobné je to s naším členstvím v Evropské unii. V roce 2004 jsme na základě výsledků předchozího referenda vstoupili do úplně jiné EU, než ve které se nacházíme nyní. Naši občané mají právo znovu se vyjádřit, zdali v takto změněné unii, jež navíc míří tak problematickým směrem, chtějí nadále setrvat. Chceme zpátky naši národní suverenitu. Prvním krokem je nadřazení našich zákonů nad unijní. Oporu hledejme především ve spolupráci se zeměmi V4.

Anketa

Vyčítáte Babišovi kauzu ,,zámek ve Francii"?

hlasovalo: 26170 lidí

Nemocné léčit, ohrožené chránit, zdravé nechat normálně žít. Takhle jednoduché to je. Koronavirus se stal záminkou k okleštění našich občanských práv. Je třeba se tomu se vší rozhodností postavit. Začneme zrušením zločinného pandemického zákona.

Závěrem to úplně nejdůležitější. V rámci všech těch pomatených -ismů, co jich jen pokrokáři všech možných barev a odstínů v posledních letech chrlí, je tím úplně nejnebezpečnějším klimatický alarmismus. Přírodu musíme chránit, o tom není nejmenších pochyb, ale pro lidi, ne proti nim. Šílený Green Deal, který vymyslely choré bruselské mozky, hrozí provětrat peněženky obyčejných lidí způsobem, jaký si zatím nedovedeme představit ani v těch nejdivočejších snech. Ostatně už to začalo. Ceny energií letí nahoru, následovat budou potraviny, a nakonec přijdeme i o naše auta. Tohle nesmíme dovolit.

Na rozdíl od řady jiných nekřičíme nic o povinných kvótách pro zastoupení žen, ale kupodivu jsme jediní, kdo má jako republikového lídra ženu. Však také Margareth Thatcherová kdysi řekla: „Jestli chcete, aby bylo v politice něco řečeno, požádejte muže. Jestli chcete, aby bylo něčeho dosaženo, požádejte ženu.“

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zimola (Z 2020): Aktuální starosti starosty? Obchvat města

6:03 Zimola (Z 2020): Aktuální starosti starosty? Obchvat města

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k obchvatu