Majíčková (STAN): Zničení praktických škol dopadne dílem na rodiče dětí a dílem na obce

05.07.2016 20:19

Závěrečný účet Zlínského kraje za rok 2015, který předložila krajská rada na posledním jednání zastupitelstva před prázdninami, nepovažují zastupitelé za hnutí Starostové a nezávislí za transparentní. Vyniká to zejména ve srovnání s tím, jak důkladně předkládají účty svým občanům jednotlivé obce.

Majíčková (STAN): Zničení praktických škol dopadne dílem na rodiče dětí a dílem na obce
Foto: Redakce
Popisek: Starostové a nezávislí

Celkově tedy hospodaření kraje tlumí veškerý náš optimismus. 
 
Velké obavy mají naši starostové a občané ze striktního načasování inkluze ve školách. Její dopady mohou způsobit problémy mnoha rodičům i dětem. Na obce dopadnou nové úkoly. Zastupitelé za STAN se proto pokusili rozvinout o inkluzi debatu a prosadit oddělené hlasování o ní a o zbytku problému ve školství. Byli ale přehlasováni.
 
„Obávám se, že zničení praktických škol dopadne dílem na rodiče dětí a dílem na obce,“ říká zastupitelka STAN Ivana Majíčková.
 
Za nejasné považuje STAN i zakázky v oblasti dopravy. Vysvětlování stamilionových zakázek ze strany krajské vlády považuje za pouhé účelové mlžení. Zároveň ale současná krajská koalice blokuje jejich důkladné projednávání. Podobně krajská reprezentace mlží i kolem dopravní obslužnosti v kraji.
 
Za špatnou zprávu pro náš kraj považujeme rovněž sdělení Ministerstva financí, že se nebude podílet na obnově budovy bývalé věznice v Uherském Hradišti. 
 
Celkově jsme ze správy Zlínského kraje dlouhodobě rozpačití. Dokresluje to povzdech jednoho ze zastupitelů: „Ani výtah už na Zlínském kraji dnes nefunguje. Tady přestává fungovat všecko…”
 
Zdeněk Hověžák
Petr Žůrek 
 
Starostové a nezávislí (STAN) je politické hnutí, které vzniklo v roce 2009. Původ hnutí je ve Zlínském kraji. Dnes je rozšířeno v celé České republice, má své zástupce v Senátu (má svůj senátní klub), Poslanecké sněmovně a v Evropském parlamentu, zasahuje tisíce obcí, má své starosty a zastupitele. Sympatizují s ním významné nezávislé osobnosti a místní nezávislá hnutí. Zaměřuje se především na praktickou službu a politiku na úrovni obcí a krajů. V Poslanecké sněmovně a Senátu hájí především zájmy obcí a měst, právní a fungující stát, subsidiaritu a spolupráci.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce