Malá (ANO): Návrh umožňuje zastavit exekuci i bez souhlasu věřitele

03.04.2020 19:33

Komentář na facebookovém profilu ke koronaviru a exekucím

Malá (ANO): Návrh umožňuje zastavit exekuci i bez souhlasu věřitele
Foto: psp.cz
Popisek: Taťána Malá (ANO)

Zdravím vás opět po čase, přátelé. Doufám, že aktuální situaci co nejlépe zvládáte. A že vám třeba také pomůže některé ze zavedených vládních opatření.

My jsme dnes na Podvýboru pro problematiku exekucí, insolvencí a oddlužení projednávali vládní "lex Covid", který se také snaží pomoci lidem v dnešní těžké situaci.

Možná jste o něm už slyšeli. Návrh třeba chrání podnikatele před insolvencí a zmírňuje podmínky obyvatel v oddlužení. Počítá také se zastavením exekucí, ve kterých v posledních třech letech nebylo nic vymoženo.

Zastavme se třeba u těch exekucí. Návrh umožňuje zastavit exekuci i bez souhlasu věřitele, a to takovou exekuci, u které v posledních třech letech nedošlo ani k částečnému uspokojení vymáhané pohledávky.

Vím, že vztah věřitel & dlužník je vždycky složitý. Ačkoliv by chtěly, asi nikdy nebudou spokojeny obě strany. Lex Covid ale osobně podporuji. Jsem přesvědčena, že může lidem v těžké životní etapě pomoci.

Příští týden v úterý se sejdeme ve Sněmovně a vládní návrhy včetně tohoto tam budeme projednávat. Ozvu se vám s informacemi o dalším vývoji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Výrobky bez kazítek a s možností opravy

12:12 Kolaja (Piráti): Výrobky bez kazítek a s možností opravy

Udržitelnější výrobky, které bude možné po rozbití opravit, a až doslouží, dočkají se recyklace. To …