Maláčová (ČSSD): Zdá se, že jsme nepoučitelní

22.11.2021 16:57 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k sílící epidemii koronaviru

Maláčová (ČSSD): Zdá se, že jsme nepoučitelní
Foto: Daniela Černá
Popisek: Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová

Koronavirus nabírá na síle a nemocnice se opět plní… A lidé se hádají mezi sebou a politici si ukazují prstem jeden na druhého. Jenže tohle je Covidu fakt úplně jedno. Takže bohužel, na řadě jsou další omezení.

Mým úkolem, i když jsem v demisi, je tlumit negativní sociální dopady pandemie. Všechny podpůrné zákony jako krizové ošetřovné 80 procent a Izolačka už putují do Parlamentu. A dnes schválíme na vládě i ošetřovné a Izolačku jako kompenzační bonus i pro OSVČ.

Pomoci přetíženým zdravotníkům a nešťastným lidem, kteří marně čekají na termín své operace, může každý! O respirátorech, dezinfekci, rozestupech a omezení kontaktů už psát nebudu, to všichni známe. Ale jedno si neodpustím. Prosím, dejte se očkovat, a kdo už můžete, běžte na třetí, posilující dávku.

Ze všech statistik vyplývá, že do nemocnic se dostávají především neočkovaní, a zahlcení nemocnic musíme vší silou zabránit. A prosím, nebraňte svým rodičům či prarodičům v očkování. Včera jsem četla příběh paní, které mladí nechtěli půjčovat vnoučata, pokud se dá očkovat. Ta paní se nakazila a zemřela. Tohle přece nikdo nechceme.

Dávejte na sebe pozor!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…