Malý (Trikolora): Opravdu žijeme ve svobodné demokratické zemi?

03.02.2023 9:09 | Komentář

Vládne nám vláda Pětislepence, jehož strany fakticky prohrály volby, Tedy ten, co prohrál, vládne. Proč? Protože mediokracie a ti, co ji ovládají, to tak chtěli a potřebovali. Protože se na to roky soustředili a pracovali na tom, na rozdíl od opozice, která jí ve skutečnosti není, protože tak nekoná.

Malý (Trikolora): Opravdu žijeme ve svobodné demokratické zemi?
Foto: archiv M. Malý
Popisek: Mchal Malý

Ukázkou byl postoj Tomia Okamury k prezidentské volbě a jeho předchozí názorové veletoče. Dnes prohlašuje, že SPD nechtěla provládního prezidenta. Tak proč nepodpořila ve druhém kole Babiše? Není to alibismus? Výzvy k neúčasti u voleb, či házení prázdné obálky je popřením práva pokusit se svým hlasem (zatím) svobodně rozhodnout ve volbách.

Je to spíše jen mylný pocit, že účastí ve volbách rozhoduji, protože volby rozhoduje mediokracie u masy lidí, kteří mají místo mozku titulky z novin. Volby prezidenta? Výsledek byl dlouho a předem jasný a svědčily i tom i kurzy sázek. Hlavní roli sehrála desetiletá mediální masírka "antibabiš". Stejně tak jako masírka "antiputin". Lidé nemají paměť, reagují na to, co je dnes a včera, ne na to, co před rokem.

Od roku 2014 do ledna 2021 naše media psala o Ukrajině jako o nejzkorumpovanější zemi, následně o Zelenském jako o nezkorumpovanějším politikovi, psala o fašismu, uctívání Bandery. Ty články jsou dodnes dohledatelné. Od prvního dne nesouhlasím s válkou na Ukrajině. Je to svinstvo. Ale ptám se, vyprovokoval to svinstvo opravdu Putin? Nejsem si tím jist.

Do kolika zemí vstoupila od 2. světové války noha amerického vojáka a do kolika ruského? Kolik základen s jadernými zbraněmi má po světě Rusko a kolik USA? Do ledna 2021 byli Ukrajinci, poctivě makající na našich stavbách pro většinu naší společnosti něco podřadného. Psalo se o nezákonném obchodu Ukrajiny se zbraněmi a lidskými orgány. O fašismu a korupci. To skončilo?

A dnes? Zajímá někoho nedodržení dohod Minsk I a II? Zajímá někdo 14 000 zavražděných civilistů včetně dětí armádou UA od roku 2014? Proč tehdy naši politici mlčeli? Protože Putin, že. Nejsem fanda Ruska a neidealizuji si je. Ale Rusko dnes není někdejší Sovětský svaz a USA bohužel nejsou ta Amerika, co spoluvyhrála 2. světovou válku.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Článek byl převzat z Profilu Michal Malý

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Důrazně doporučujeme očkování proti chřipce a covidu

21:03 Ministr Válek: Důrazně doporučujeme očkování proti chřipce a covidu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k očkování.