Malý (Trikolora): Prosím, rozhlédněte se kolem sebe…

23.12.2023 16:02 | Komentář

Štědrý večer a čtvrtá adventní neděle jsou zítra. Vánoce přede dveřmi. Mnozí budou poprvé na Štědrý den sami. Bude to nejtěžší den jejich života, těžký natolik, že si někdo, jak se bohužel stává každý rok, sáhne na život.

Malý (Trikolora): Prosím, rozhlédněte se kolem sebe…
Foto: archiv M. Malý
Popisek: Mchal Malý

Prosím, rozhlédněte se, zda někoho, kdo zůstal sám, nemáte ve svém okolí. Na současnou ekonomickou situaci nejvíce doplácí senioři, zvláště ti, kteří zůstali sami a nikoho nemají. Někteří bohužel řeší, zda si koupit něco k jídlu, nebo pustit topení, protože na oboje nemají. Přes milion rodin má velký problém vyjít s platem, tak jak mají vystačit senioři s důchodem?

Naši prarodiče dávali na štědrovečerní stůl talíř navíc. Pro někoho potřebného, pro nenadálého pocestného, či pro toho, kdo rodinu opustil a už se nemůže vrátit. Prosím, udělejte to také a nenechávejte ten talíř prázdný a místo u stolu neobsazené. Pozvěte někoho, kdo zůstal sám.

Není podstatné, zda jej znáte, ale můžete mu udělat tento den hezký, nebo mu dokonce zachránit život. Nečekejte, zda vám někdo zaklepe na dveře, tito lidé se většinou stydí za to, jak na tom jsou. Stačí se ale rozhlédnout a můžete je oslovit sami.

Hezké svátky vám všem

Článek byl převzat z Profilu Michal Malý

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…