Malý (Trikolora): Tennis plays for peace - tenis hraje pro mír

15.04.2023 10:01 | Komentář

Ten transparent držely naše a ukrajinské holky před turnajem v Beleku, kde vedou 2:0. I když politika do sportu nepatří, tohle ještě beru.

Malý (Trikolora): Tennis plays for peace - tenis hraje pro mír
Foto: archiv M. Malý
Popisek: Mchal Malý

Jen se ptám, proč ten samý transparent nedržely v rukou ty samé tenistky při svých duelech od roku 2014, kdy armáda Ukrajiny začala dělostřeleckými útoky vraždit civilní obyvatele Donbasu. Proč sportovci neprotestovali už tehdy? Mohli přispět k tomu, aby v roce 2022 nedošlo k tomu, k čemu došlo. Vždyť i Angela Merkelová přiznala, že tu válku pod chlácholením Minských dohod chystali od roku 2014. Politika do sportu nepatří. Jen doufám, že paní ministryně Černochová nebude chtít našim holkám zakázat tenis, když nad Ukrajinkami vedou 2.0.

A když jsme u toho, doufám, že Ruskám nikdo tenis nezakáže, a smeknu, pokud budou s našimi holkami držet stejný transparent. Přestože politika do sportu nepatří. Už mám toho pokrytectví a té války, lidské hlouposti, nenávisti a zaslepenosti plné zuby. "Likvidace" sportovce Svobody ministryní Černochovou vypovídá o její malosti a o servilnosti našeho národa. Vždyť on jen zopakoval slova předsedy mezinárodního olympijského výboru a pořadatelů Wimbledonu.

Anketa

Získají Ukrajinci někdy zpět Krym?

hlasovalo: 30015 lidí

Naše vláda eskaluje válečnou rétoriku a posílá nesmyslně zbraně k dalšímu vraždění, namísto aby se začala zasazovat o ukončení konfliktu a mírová jednání. Proč naši politici mlčeli k puči na Ukrajině a Majdanu v roce 2014? Proč mlčeli k vraždění civilistů na Donbasu od roku 2014, kdy bylo zavražděno 14 tisíc civilistů včetně dětí?

Je to hnusné pokrytectví našich politiků, stejné, jako když prosazují elektromobilitu a ignorují nelidské brutální podmínky dětí v Africe, těžící suroviny pro baterie elektroaut. Pak, nezlobte se na mě, aktivity neziskovek typu Člověk v tísni, vyzývající k posílání peněz hladovějícím dětem v Africe, vyznívají trapně. Proč organizace Člověk v tísni tedy neprotestuje proti lobby elektroaut, která zabíjejí děti v Africe?

Proč tohle pokrytectví neziskovek vláda podporuje dotacemi, proč je podporují média, a přitom ignorují nelidské podmínky dětí v Africe? Proč stejným způsobem podporují vraždění na Ukrajině, namísto aby se zasadily o ukončení konfliktu? Proč kupujeme čtyřnásobně drahou ropu a plyn z Ruska, přeprodané přes Indii do USA, a ne přímo? Ty přeprodeje ji očistí?

A zpět ke sportu. Politika do něj nepatří. Nicméně transparent, který pozvedly naše a ukrajinské holky s textem "tenis hraje pro mír", beru. Vyzývám tímto Český tenisový svaz a Petra Pálu, aby zorganizovali obdobný turnaj s tenistkami Ruska a pozvedli stejný transparent. Stejně tak vyzývám propagátory elektroaut, aby zajeli do dolů v Africe poděkovat dětem za těžku surovin na výrobu baterií do elektroaut.

Článek byl převzat z Profilu Michal Malý

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice