Mareček (ČSSD): Obytná zóna vyžaduje ohleduplnost

04.09.2014 5:27

Začátkem letošního roku byla na Malé Ohradě dokončena a zkolaudována poslední etapa rekonstrukcí místních komunikací. Po jejím dokončení je celá oblast vyznačena jako obytná zóna.

Mareček (ČSSD): Obytná zóna vyžaduje ohleduplnost
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 13

Pro všechny účastníky provozu to znamená, že se pohybují ve společném dopravním prostoru. Řidiči smí jet nejvyšší rychlostí 20 km/h a musí dbát zvýšené ohleduplnosti vůči chodcům. Chodci naopak musí umožnit jízdu vozidlům. Styl jízdy a chování některých řidičů napovídá, že tato základní pravidla pohybu v obytných zónách neznají. Nebo předpisy porušují vědomě a ostatní účastníky provozu považují za druhořadé. Na základě opakovaných stížností obyvatel, kteří se cítí ohrožováni rychle jedoucími vozidly, jsem požádal ředitele Obvodního ředitelství Městské policie Praha 13, aby se strážníci v rámci své služby zaměřili i na tyto nešvary, které ohrožují ty nejzranitelnější - chodce, cyklisty nebo děti. Protože zklidněné zóny jsou téměř ve všech oblastech Prahy 13, apeluji na všechny řidiče motorových vozidel, aby dodržovali pravidla provozu na pozemních komunikacích, byli ohleduplní a při jízdě zbytečně neriskovali.

Aleš Mareček, zástupce starosty

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Farhan (ANO): Ten zákon provází neskutečný chaos

21:10 Farhan (ANO): Ten zákon provází neskutečný chaos

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…