Marek (ANO): Hradec získal strategické pozemky na Pražském Předměstí

14.04.2022 19:58

Na Pražském Předměstí v Hradci Králové se městu podařilo vykoupit strategické pozemky, díky kterým bude možné zahájit výstavbu závěrečné části obslužné komunikace mezi obchodní zónou Tesco a obchodními jednotkami směrem k Březhradu. Jedná se o pozemky o celkové rozloze 1 536 m2, za které město zaplatilo více než dva miliony korun.

Marek (ANO): Hradec získal strategické pozemky na Pražském Předměstí
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

„O vykoupení strategických pozemků nezbytných pro vybudování komunikace město usilovalo více než dvacet let, nyní se konečně podařilo odkoupit poslední části, a ty jsou již převedeny do majetku města. 

Anketa

Jste pro zbudování základny NATO na českém území?

3%
96%
hlasovalo: 84643 lidí
Můžeme tedy zahájit přípravy na vybudování propojovací komunikace mezi zónami Tesco a Makro,“ říká náměstek primátora pro oblast správy majetku města Pavel Marek. První část komunikace ve směru od Sconta vybuduje ještě v tomto roce soukromý investor, obsahovat bude sjezdy na areálová parkoviště, autobusové zastávky, cestu pro pěší a stezku pro cyklisty. Město následně dokončí zbývající část a napojí komunikaci do okružní křižovatky u obchodní zóny Tesco. „Propojení těchto zón přinese několik výhod. Bude možné zajistit přímý provoz městské hromadné dopravy a zajistí se tak lepší obslužnost obchodní zóny. Zároveň dojde díky novým stezkám ke zvýšení bezpečnosti cyklistů a chodců,“ doplňuje náměstek Marek. Ještě v letošním roce by mělo město vyčlenit finanční prostředky na zpracování dokumentace pro získání stavebního povolení, zatím má pravomocné územní rozhodnutí. Ke kompletnímu dokončení by mohlo dojít do dvou let od získání stavebního povolení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…