Marková (KDU-ČSL): V Dačicích máme bezpečno

20.07.2022 22:24

Zprávu o činnosti odboru vnitřních věcí a Komise k projednávání přestupků města Dačice za rok 2021 projednala dačická městská rada na svém červnovém zasedání.

Marková (KDU-ČSL): V Dačicích máme bezpečno
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo KDU-ČSL

„Na úseku přestupků došlo v období od 1. ledna 2021 do 31. prosince 2021 odboru vnitřních věcí a Komisi k projednávání přestupků města Dačice celkem 207 přestupků. Oproti roku 2020 vzrostl počet přestupků o 78 případů. Výrazný nárůst přestupků v roce 2021 v porovnání s rokem 2020 mohl být způsoben opakovanými a ukončenými nouzovými stavy vyhlášenými Vládou ČR z důvodu pandemie COVID-19. Tyto přestupky byly projednávány na úseku krizového zákona,“ uvedla místostarostka Dačic Kateřina Marková.

„Dle sdělení npor. Doležala, vedoucího obvodního oddělení Policie České republiky v Dačicích se při řešení přestupků jednalo převážně o majetkovou trestnou činnost např. internetové podvody, vylákání peněz, krádeže, způsobení škody na cizím majetku, v občanském soužití pak např. ublížení na cti, ublížení na zdraví, vyhrožování atd. Pro násilnou trestnou činnost, tj. loupeže či přepadení, nebyl zaznamenán žádný případ,“ doplnila Marková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

6:03 Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

Kdo nás osvobodil? A komu to nemáme zapomenout? Snad nám ministryně Černochová napoví!