Marksová- Tominová (ČSSD): Den boje proti AIDS jako apel pro vládu Petra Nečase

01.12.2010 19:51

Považuji za nesmírně důležité, že se Česká republika přihlásila k dnešnímu Mezinárodnímu dni boje proti AIDS.

Marksová- Tominová (ČSSD): Den boje proti AIDS jako apel pro vládu Petra Nečase

Tato zákeřná nemoc představuje stále obrovskou hrozbou a dnešní den je důležitým symbolem a znakem toho, že ji je potřeba brát skutečně vážně. A to nejen v Africe, ale i v naší zemi.

Plně podporuji občanská sdružení, která připravila rozsáhlé aktivity. Poukazují na alarmující vzrůst počtu nakažených - loni přibylo v naší zemi 157 HIV pozitivních, což je nejvíce v historii. Naše společnost zcela rezignovala na problém jménem AIDS, přestala s důslednou prevencí a upozorňováním na to, že tento problém je skutečně velmi vážný. Vláda Petra Nečase i přes tato otřesná čísla nakažených škrtá tolik důležité a potřebné peníze na prevenci, a to přes zoufalé volání odborníků, občanských sdružení i samotných nakažených. Přitom každý inteligentní člověk by měl vědět, že prevence je vždy levnější než následná léčba - a u HIV/AIDS to platí také. Léčba AIDS je velmi nákladná a Nečasova vláda chce ve zdravotnictví šetřit, i proto je drastické snížení výdajů na prevenci naprosto nehorázné a nelogické.

Pevně věřím a doufám, že mezinárodní den boje proti AIDS a opakované statistiky a výčty nemocných budou dostatečným podpůrným apelem pro současnou vládu Petra Nečase, aby se nad škrtem peněz pro prevenci pohlavních chorob znovu zamyslela. Naše společnost takové zamyšlení - a následné činy z něj vyplývající - zoufale potřebuje.

Více:
Marksová-Tominová: Zatemnění české vlády na pozadí papežových slov

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

9:05 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

Drtivá většina politiků se shodne na tom, že demokracie je nejlepší formou politického života lidské…