Martan (SPO): Slova proti antisemitismu jsou málo

23.04.2018 19:47

Dne 22. dubna 2018 se na různých místech v Evropě konala veřejná setkání proti antisemitismu. Jedním z nich byl protestní pochod Prahou a demonstrace proti antisemitismu: transparenty, hesla, proslovy a petice.

Martan (SPO): Slova proti antisemitismu jsou málo
Foto: archiv
Popisek: Petr Martan

Ve všem však scházelo deklarovat, že jsou proti míchání židů a křesťanů s muslimy - jako nejvýznamnější prevence antisemitismu. V Čechách snad žádný antisemitismus není, alespoň jsem to nezaznamenal. Místo toho ale máme občany, kteří chtějí přijímat migranty z arabských zemí, z nichž jsou všichni věřící v islámské náboženství. Ti věří, že jenom jejich náboženství je to pravé a že židovské a křesťanské náboženství není pravdivé. Korán jim říká, že mají své náboženství rozšiřovat i násilím. Stoupenci Islámu se nadřazují nad Evropany. My jsme u nich zdegenerovaná rasa, která je nemorální a nerozmnožuje se. Jdou sem z Alahovo pověření se rozmnožovat a islamizovat Evropu. Proto je paradoxní se scházet na protestu proti antisemitismu ve Valdštejnské zahradě , kde nezaznělo nic proti přijímání migrantů.

Ve Čkyni na Šumavě máme obnovenou židovskou synagogu a nikomu nevadí. To, že občané houfně nenavštěvují kulturní akce motivované židovským náboženstvím, to ještě není projev antisemitismu. Jde jen o masový veřejný projev občanů, kteří se nechtějí identifikovat s žádným náboženstvím. Na jeden místní antisemitický moment však ani po letech nemohu zapomenout. Bylo to r. 2015, kdy do Evropy přišlo milión muslimů. V této době se konala v synagoze ve Čkyni vernisáž výstavy k holokaustu. Představitelka zdejší synagogy zahájila výstavu tím, že znectila prezidenta České republiky a vyzvala nás přítomné, aby jsme muslimy - "antisemitické invazní migranty" - si brali přímo do rodin. A zároveň zřetelně naznačila, že kdo takto sluníčkářsky nesmýšlí, tak je buran jako Zeman.

Petr Martan
ředitel Komunity pro duchovní rozvoj, o.p.s. ve Čkyni

Převzato z profilu.

Petr Martan

  • SPOZ
  • Bez politické příslušnosti
  • zastupitel obce

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…