Martin Kukla (ANO): Pomocná ruka by měla být samozřejmostí

13.03.2022 19:37 | Komentář

Doba je velmi těžká a teď více než kdy dříve je potřeba, pokud to jen trochu jde, podávat pomocnou ruku, ideálně obě dvě.

Martin Kukla (ANO): Pomocná ruka by měla být samozřejmostí
Foto: archiv politika
Popisek: Zastupitel Kraje Vysočina Martin Kukla (ANO)

S ohledem na situaci na Ukrajině bychom si měli uvědomit, co je opravdu důležité, neřešit malichernosti a táhnout za jeden provaz. 

Anketa

Zvládne Petr Fiala krizi cen energií a pohonných hmot?

hlasovalo: 70725 lidí
Také proto se s kolegy z hnutí snažíme být ve sněmovně prospěšní, což se v posledních týdnech promítá v naší neustálé snaze snížit lidem ceny energií a pohonných hmot a dále v konkrétních pozměňovacích návrzích ke státnímu rozpočtu pro rok 2022.

Profesionálním hasičům, kteří nám v covidové době několikrát vytrhli trn z paty, navrhujeme o 600 milionů korun navýšit investice, které by měly jít na nákup 46 cisternových automobilových stříkaček a na obnovu výškové techniky – to všechno neslouží hasičům, ale především nám všem. Dalších 200 milionů si zaslouží dobrovolní hasiči, kteří za ně také pořídí cisternové automobilové stříkačky. Dále se zasazujeme o to, aby se dotace do oblasti sportu navýšily o více než jednu miliardu korun, abychom po koronavirové době vrátili děti a mládež ke sportu a sportovním organizacím pomohli s vysokými náklady na energie.

Obnova lesů, posílení české armády i podpora bydlení

Rozhodně bychom neměli zapomínat na obnovu lesů po kůrovcové kalamitě, která Vysočinu velmi výrazně zasáhla. Vláda slibovala, že obnova lesa, zadržování vody v krajině a ochrana životního prostředí budou její prioritou, přitom původní návrh rozpočtu byl o 330 milionů korun vyšší, navrhujeme výdaj zvýšit alespoň o 30 milionů, které podpoří obnovu našich lesů.

Také chceme zvýšit Novou zelenou úsporám o 350 milionů korun a o 4,4 miliardy navrhujeme posílit kapitolu Zajištění obrany ČR silami Armády ČR. Další prostředky by měly jít do rozvoje venkova (miliarda korun) a trváme také na navýšení Státního fondu dopravní infrastruktury, který by měl do regionů na opravy krajských silnic poslat celkem šest miliard korun. Přesně 180 milionů navíc by mělo podpořit bydlení – konkrétně technickou infrastrukturu, tedy zasíťování pozemků jednotlivými obcemi, které tak významně ulehčí následnou bytovou výstavbu. Daných 180 milionů je převis projektů, které byly podány a jsou tedy připraveny k realizaci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…