Martínek (Svobodní): Jak vláda zabíjí lidi

24.02.2016 8:54

Když nám naši vládci berou další svobodu, často se zaklínají naší ochranou. “I kdyby to mělo zachránit jediný život,” dojímají se.

Martínek (Svobodní): Jak vláda zabíjí lidi
Foto: zlinskykraj.svobodni.cz
Popisek: Ondřej Martínek, Svobodní

Když nám naši vládci berou další svobodu, často se zaklínají naší ochranou.

“I kdyby to mělo zachránit jediný život,” dojímají se.

Přitom ať se snaží jakkoliv, bilance politiků je vždy záporná. Jeden z příkladů je boj proti drogám, hlavně otázka kolem legalizace marihuany. Konopí dokáže přinejmenším výrazně ulevit utrpení lidí s roztroušenou sklerózou, parkinsonovou chorobou nebo chronickými bolestmi.

Přestože nejsou věděcké důkazy, že by užívání marihuany někoho zabilo a dlouhodobé užívání má menší následky než u alkoholu nebo cigaret, vláda pokrytecky řadí marihuanu mezi zakázané látky a znemožňuje tak přistup nejen rekreačním kuřákům, ale i lidem, kterým marihuana zachraňuje životy.

Proklamace politiků vypadají jako fraška

Takováto politika přináší konkrétní oběti, třeba důchodkyni Márii Brodskou, která spáchala sebevraždu bezprostředně poté, co státní zástupce počtvrté otevřel její stíhání za to, že pěstovala konopí a vyráběla masti. Bez nich jí hrozila amputace nohou.

Proklamace politiků, že zařídí distribuci legální marihuany, vypadají jako fraška. Přestože zákon schválili už na začátku roku 2013, konopí stále ještě není pro pacienty běžně dostupné. Naposledy distribuci zkomplikovalo zakázání používání e-receptů městským soudem v půlce prosince minulého roku.

Je absurdní, že země, kde si už hulení dokázalo vypěstovat tradici, nedokážeme tuto léčivou rostlinu zajistit těm nejpotřebnějším. Zatlačme proto na vládu. Legalizujme marihuanu bez zbytečných komplikací, stejně jako to udělalo americké Colorado nebo stát Washington.

I kdyby to mělo zachránit jediný život.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice