Marvanová (STAN): To je od Andreje Babiše nehorázná drzost

30.07.2018 20:39

Andrej Babiš mě nehorázně napadl, jak si dovoluji vyjadřovat se ke kauze H-Systém. Je to od něj neuvěřitelná drzost! Navíc vůbec nereaguje na smírné řešení, které jsem navrhla pro nápravu křivd způsobených všem klientům H-Systému!

Marvanová (STAN): To je od Andreje Babiše nehorázná drzost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hana Marvanová

Na rozdíl od Andreje Babiše pomáhám poškozeným klientům H-Systému 20 let. Dosáhla jsem odsouzení pachatelů tohoto kolosálního podvodu a rovněž částečného uspokojení pohledávek všech klientů a zablokování majetku hlavního pachatele Smetky.

A kdo nese největší odpovědnost za kauzu H-Systém?

1) Manažeři, kteří H-Systém vytunelovali: Smetka, Eliáš, Tůma a Vítek. Všichni byli odsouzeni, ale byl to Václav Klaus, který tři z nich omilostnil! Přitom lidé blízcí Václavu Klausovi se Smetkou podnikali. Skandální a v právním státu naprosto nemožné!

2) Policie nebyla schopna dohledat peníze (2 mld. Kč), které z H-Systému zmizely. Nepochybně část peněz skončila u politiků, například u lidí blízkých Miloši Zemanovi. Tím si H-Systém zjednával politické krytí.

3) Soudy si navzájem přehazovaly tuto kauzu v trestním řízení 13 let, konkurz trvá 20 let. Největší odpovědnost za průtahy má Vrchní soud v Praze, ale k tomu všichni mlčí.

4) Poslední čtyři roky je Babiš ve vládě, ovládá ministerstvo spravedlnosti a neudělal pro poškozené klienty absolutně nic. Jeho ministr spravedlnosti ignoroval žádosti klientů o odškodnění za skandální průtahy v řízení, a aby se nemohli klienti soudit, ještě nechal v Parlamentu schválit zákon, který ztěžuje možnost domoci se odškodnění u soudu. Andrej Babiš ještě k tomu háže vinu na ty, kteří tento podvod pomohli rozkrýt a kteří usilují o to, aby oběti byly odškodněny z majetku pachatele.

Hana Marvanová

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Zavádí se společné, jednotné a závazné azylové řízení,

20:01 Fiala (SPD): Zavádí se společné, jednotné a závazné azylové řízení,

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.