Mašek (ANO): Dvojí metr na utajované informace

24.04.2024 11:17 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nakládání BIS s utajovanými informacemi

Mašek (ANO): Dvojí metr na utajované informace
Foto: anobudelip.cz
Popisek: Jiří Mašek (ANO)

Pokud je v ČR provedena úprava utajovaných informací a provedena jejich klasifikace zákonem o utajovaných skutečnostech, poté již nerozumím tomu, jak se s těmito utajovanými informacemi zachází.

V posledním období se poněkud standardním způsobem stává, že ředitel BIS Koudelka v režimu důvěrné nějaké informace „pustí“ poslancům na výborech a komisích a ti to spolehlivě vykecají do médií.

Média tyto informace pustí ve veřejnoprávních sdělovacích prostředcích a následuje snaha o ověření informací. Samozřejmě, že původce informace BIS tyto informace odmítne potvrdit, a proto následuje řada spekulací o těchto informacích.

Nevím, zda je to ku prospěchu či neprospěchu vnitřní bezpečnosti, nebo se jedná o zpravodajskou hru bezpečnostní služby, jejíž cíl mi není znám, v každém případě existuje dvojí metr na utajované informace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

22:12 Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k médiím.