Mašek (ANO): Mít generála – rozvědčíka prezidentem? Jako v Africe

16.01.2023 5:35 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k druhému kolu prezidentských voleb.

Mašek (ANO): Mít generála – rozvědčíka prezidentem? Jako v Africe
Foto: anobudelip.cz
Popisek: Jiří Mašek (ANO)

Zdravím všechny,

předem musím říct, že jsem opravdu překvapen. Za těch pár let, co jsem v politice, jsem zažil již ledacos. Asi nejhorší je, když někteří aktivisté členy hnutí ANO označují za slouhy agenta STB a podobně.

Hlavně v Praze tato otázka vždy rezonovala.

No a Praha?

Ta, které to vždy nejvíc vadilo, dá 51 % hlasů rozvědčíkovi, který byl za minulého režimu vyškolen pro diverze v týlu nepřítele, rozumějte, našich dnešních spojenců.

No tak to je chucpe.

Je zvláštní, že nikoho nezajímalo, že již tři soudy na Slovensku rozhodly, že Babiš byl evidován neoprávněně, ten čtvrtý to zase zkomplikoval a vše vrátil na začátek.

A v médiích?

Je to STBák, a hotovo.

Tomu se říká vrtěti psem.

Čekal jsem, že Praha bude volit Nerudovou, tu která přitom s ministryní za ČSSD Maláčovou připravovala důchodovou reformu, a má podstatně širší celkový rozhled než vysoký důstojník a rozvědčík, nebo diplomata a politika Fischera, o kterém to platí dvojnásob.

Ti ale propadli.

"Andrej Babiš je zlo“ říká Nerudová.

Po neúspěchu ve volbě.

Vysvětlení?

Jak může mít tak vyhraněný názor po víceleté spolupráci s ministryni vlády AB, tomu vážně nerozumím.

Proč to neřekla dřív?

Uvědomují si lidé vůbec, že se ten voják koncem 80. let vzdělával na špiona, který měl působit v týlu nepřítele. Že se se v rámci drilu u „špionů“ připravoval na seskoky v týlu nepřítele?

V té době to znamenalo diverzní činnost na území členů Severoatlantické aliance. Pro československého špionážní potom do západního Německa. Pavel a jeho kolegové měli být do Spolkové republiky vysazeni po vypuknutí války. Jejich úkolem byly průzkum a diverze.

„Vyřadit stanoviště jaderných zbraní, taky velitelská stanoviště, spojovací komunikační uzly… Buď bychom ty cíle zničili sami, nebo kdybychom toho nebyli schopni, měli jsme na ně navádět jinou, větší sílu od nás,“ říká generál pro Týdeník Echo.

Jen upozorním na kontext posledních událostí, kdy si už v pátek v první den voleb pětikoalice odhlasovala v Poslanecké sněmovně pokračování projednávání novely ústavy, která má vládě umožnit vyslat již bez schválení parlamentu naše vojáky do zahraničí tedy i do ostré akce.

Takže, pokud bude ten voják prezidentem a ve vládě bude současná militantní ministryně Černochová, tak se máme na co těšit.

Potom ale Bůh s námi a vše dobré…

Navíc od vlády pětikoalice a jejich prezidentského kandidáta-generála, nepřichází ani slovo o iniciaci mírových jednání.

To jako fakt chceme?

Mít generála – rozvědčíka prezidentem malé země uprostřed EU?

To se snad může stát jen v Rusku či některých afrických a latinskoamerických zemích.

A o tom budeme rozhodovat jako voliči ve druhém kole.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

4:31 Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výhře Ruské federace ve sporu s Ukrajinou u Mezinár…