Mašek (ANO): Vy tuhle republiku vedete ke zhoubě ekonomické

11.10.2023 16:21

Projev na 77. schůzi Poslanecké sněmovny 11. října 2023 ke konsolidací veřejných rozpočtů

Mašek (ANO): Vy tuhle republiku vedete ke zhoubě ekonomické
Foto: anobudelip.cz
Popisek: Jiří Mašek (ANO)

Vážený pane místopředsedo, kolegyně a kolegové,

nejprve bych zareagoval na svého ctěného kolegu Pavla Žáčka, který tady argumentoval tím, že v minulém období evakuace z Afghánistánu dle jeho informací, kdy mu volali někteří důstojníci Armády České republiky, probíhala chaoticky.

Anketa

Hrozí Evropě akutní nebezpečí islámského terorismu?

97%
hlasovalo: 29569 lidí

Pane kolego, prostřednictvím pana předsedajícího, kdyby to byla pravda, tak vy byste o tom jednal na výboru pro obranu, určitě byste to téma zdvihl. Neudělal jste to. Nebylo to ani na výboru pro bezpečnost, kde mám tu čest s vámi spoluzasedat na jednáních tohoto výboru. Takže bych se ohradil a beru to jako nepravdivý argument dodatečně použitý tady v diskusi a nehodný dalšího komentování.

Dále bych k panu Michálkovi. Měl jsem tu čest být členem covidové komise, které předsedal pan Stanjura a váš tehdejší kolega pan Ferjenčík byl místopředsedou, já jsem byl druhým místopředsedou. Byl jsem tam jako lékař, ale probírala se tam témata ekonomická. Vy jste tak extendovali, a zvlášť váš kolega, požadavky na vládu, na kompenzace, a já jsem se vždycky ptal, vždyť to nemůžeme ustát se státním rozpočtem. A odpověď vašeho kolegy a pana Stanjury byla taková, že my neseme vládní odpovědnost a je to náš problém.

My jsme si ten problém vyřešili. Tehdy byly propady státního rozpočtu 369, respektive 419 miliard v době vrcholícího covidu. Vy už jste covid neměli, respektive hodný Omikron, a zasekli jste sekeru 360 miliard. Prosím vás, vy nás nepoučujte. Vy tuhle republiku vedete ke zhoubě ekonomické, protože svými opatřeními v tom balíčku podrážíte zemědělství, podrážíte průmysl, podrážíte firmy a všechno na úkor občanů České republiky, kteří to dotují z úspor, které získali za naší vlády.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Vláda na plnění svých politických cílů jmenovala vojáka

12:28 Vích (SPD): Vláda na plnění svých politických cílů jmenovala vojáka

Česká republika má mít nově vládního koordinátora strategické komunikace (STRATCOM). Na pozici vláda…