Matějka (SNČR): Gunlex je jako ochránce střelců fajn. Bez vystoupení z EU ale nakonec prohrajeme

15.05.2019 20:20

Jediným řešením, jak ochránit dosavadní práva na poli držení a nošení zbraní v této zemi, je vystoupení České republiky z Evropské unie. Myslíte si, že je to bláhové a naivní? Ani omylem. Dosavadní nařízení EU je jen začátkem.

Matějka (SNČR): Gunlex je jako ochránce střelců fajn. Bez vystoupení z EU ale nakonec prohrajeme
Foto: archiv F. Matějka
Popisek: František Matějka, předseda Strany nezávislosti ČR

Můj postoj je konzistentní už dlouhé roky. Už v roce 2016 jsem ve Sněmovně řekl v příslušném výboru, jehož jednání se účastnil zástupce Evropské komise Alain Alexis, následují:

„Musím konstatovat, že při slovech pana Alexise jsem si připadal, jak kdyby k nám do České republiky přijel zástupce protektora. Je mi velmi smutno ze slov, která používá, když je na půdě českého parlamentu a hovoří o věcech jako zakážeme, povolíme, omezíme, případně poskytneme překlenovací období. Uráží mě, když zástupce Evropské komise přijede na půdu českého parlamentu a snaží se obhájit, útokem na nejnižší pudy v podobě telefonátů či zpráv matek a otců norské tragédie a jejich obětí, plošné zásahy do svobody občanů této země. Česká republika má podle mého soudu jeden z nejlepších zákonů na světě, pokud jde o držení zbraní civilisty. Je velmi těžké, dostat se ke zbrani v České republice, pokud ji chcete držet legálně. Je velmi snadné, po celém světě, dostat se ke zbrani, která je nelegální. Místo odzbrojení občanů členských států Evropské unie ozbrojte Němce, Francouze a Brity a bude daleko více bezpečí ve státech Evropské unie.“

Od té doby jsme svědky jen slepého nacházení nějaké české uličky, jak nařízení obejít. Hrbíme hřbet, jako bychom neměli žádnou čest a hrdost. Českou republiku nečeká ve vleku síly hlasovacího práva velkých států v EU nic jiného, než další a další zpřísňování pravidel. To vše podle jejich, nikoliv našeho vzoru.

Odmítám hrbit hřbet. Narodil jsem se v této zemi a vyrůstají tu společně s námi tři naši synové. Jsem bezúhonný a netrestaný občan této země. Je mi smutno z té části střelecké komunity u nás, která si stále myslí, že hledání české uličky je a bude nějakým řešením. Nebude. Jediným řešením je vystoupení České republiky z Evropské unie. Myslíte si, že je to bláhové a naivní? Kromě střelců jsou tu nově třeba rybáři a řidiči, na které už dochází také. Na řadu přijdou další zájmové a profesní skupiny lidí v této zemi.

Samozřejmě, že jako poslanec Evropského parlamentu nikdy nezvednu ruku pro jakékoliv zpřísnění dosavadního tragického nařízení. Zároveň ale tvrdím, že v socialistické EU se prostě nenajde většina takových, jako jsme my. A že naše 3 % hlasovací síly pro Českou republiku nemají šanci něco změnit. Proto zas a znovu budu stát na náměstích v této zemi a budu nahlas říkat a prosazovat „Vystupme z EU!“. A dodávám, že čím dříve přestane střelecká komunita strkat hlavu do písku a pochopí, že jsme byli před EU a budeme i po ní, a že je čas narovnat záda, tím lépe pro Českou republiku a bezpečí lidí, kteří tu žijí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gregorová (Piráti): Obchod se zbraněmi bude pod lepší kontrolou

14:07 Gregorová (Piráti): Obchod se zbraněmi bude pod lepší kontrolou

Europoslanci dnes schválili vylepšená opatření pro dovoz, vývoz a tranzit střelných zbraní, jejich k…