Mazuch (ODS): Pardubice obhájily titul Město pro byznys

26.03.2019 6:34

Velký podíl malých a středních firem, vysoká likvidita a kvalitní podnikatelské prostředí. Nejen tyto zmíněné atributy dokázaly Pardubicím zajistit prvenství v krajském kole srovnávacího výzkumu Město pro byznys, který každoročně pořádá týdeník Ekonom.

Mazuch (ODS): Pardubice obhájily titul Město pro byznys
Foto: ODS
Popisek: ODS

V Pardubickém kraji bylo hodnoceno celkem patnáct obcí s rozšířenou působností, druhou příčku obsadilo Hlinsko, na třetím stupni vítězů se pro změnu umístila sousední Přelouč.

Titul Město pro byznys 2018

Pardubice tímto vítězstvím obhájily prvenství z loňského roku, i tehdy bodovaly například s nejvyšším počtem úředních hodin a kvalitní elektronickou komunikací. Nyní jim pomyslné zlato připadlo také díky vysokému počtu studentů a učňů v odborném vzdělávání, výborné dopravní dostupnosti a v neposlední řadě i nízké dluhové službě. Konkurenci v rámci Pardubického kraje Pardubice nenašly ani v oblasti investic věnovaných do veřejné dopravy. „Každé město by mělo vytvářet dobré prostředí pro své podnikatele, což v případě Pardubic dokládá vysoké množství firem, které na území města působí. Věřím, že i díky tomu se městská infrastruktura bude nadále rozvíjet,“ podotýká náměstek primátora Jan Mazuch, který ocenění na krajském setkání Svazu měst a obcí osobně převzal.

Výzkum, který se konal již pojedenácté, se zaměřuje na hodnocení podnikatelského potenciálu měst a obcí v celé České republice. V rámci tohoto posledního ročníku přitom bylo hodnoceno celkem 205 obcí s rozšířenou působností a městské části města Prahy. Město pro byznys zahrnuje všechny oblasti, které mají pro podnikatele a firmy strategický význam. Hodnotí se kritéria v oblasti podnikatelské a kritéria týkající se přístupu veřejné správy. Pardubice si v tomto hodnocení přitom vedou dobře dlouhodobě. Od roku 2010 obsadily v rámci kraje již šestkrát první příčku, dvakrát byly v první trojce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce