Mazur (Piráti): Praha schválila Akční plán inovační RIS3 strategie za téměř devět miliard

25.04.2023 20:07 | Tisková zpráva

Akční plán pražské inovační strategie s celkem 25 inovačními projekty schválila na svém zasedání Rada hl. m. Prahy. Všechny projekty byly podpořeny v rámci dotačního programu Asistenční vouchery v projektu Prague Smart Akcelerátor. Celkem byly podpořeny projekty v přípravných fázích ve výši téměř 10,5 milionu korun.

Mazur (Piráti): Praha schválila Akční plán inovační RIS3 strategie za téměř devět miliard
Foto: pirati.cz
Popisek: Daniel Mazur

Jedná se o projekty z oblastí umělé inteligence v dopravě, nových technologií 3D tisku, strojového učení, inovativních technologií automatizace a robotizace ve stavebnictví nebo vzdálené diagnostiky ve zdravotnictví. Celková částka, o kterou schválené projekty budou dále usilovat na svou realizaci z národních a mezinárodních zdrojů, je téměř devět miliard korun.

Anketa

Má smysl demonstrovat proti vládě?

97%
3%
hlasovalo: 41728 lidí

„Praha si musí cíleně budovat pověst města, které aktivně podporuje výzkumné a inovační aktivity, jinak ztratí svoji pozici mezi ostatními evropskými městy. Podobné programy pomáhají nejen posílit spolupráci mezi výzkumným a podnikatelským sektorem, přispívají ke vzniku nových produktů a služeb, ale také zvýší konkurenceschopnost podniků, zaměstnanost a vznik nových vysoce kvalifikovaných míst,” sdělil Daniel Mazur, radní pro Smart City, IT a vědu a výzkum.

Program Asistenčních voucherů vyhlásilo hlavní město společně s Pražským inovačním institutem pro vysoké školy, vědecko-výzkumné instituce, ale také pro podniky a firmy, které mají sídlo nebo pobočku v Praze. Program byl součástí tříletého projektu Prague Smart Accelerator (PSA). Z 85 procent jsou vouchery hrazeny z Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání a zbylých 15 procent finančně pokrývá Praha. Schválení projektů doporučila na svých jednáních Pražská inovační rada, která je poradním orgánem Rady hl. m. Prahy pro rozvoj inovačního ekosystému Prahy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: MPO posílí inovace, v nové výzvě je připravena miliarda korun

8:05 Ministr Síkela: MPO posílí inovace, v nové výzvě je připravena miliarda korun

Ministerstvo průmyslu a obchodu vyhlásilo II. výzvu aktivity Inovace Operačního programu Technologie…