Meixner (ODS): Nejsou pravicové či levicové chodníky, trávníky, školy, byty, sportoviště

04.01.2014 18:00

Úvaha o politice.

Meixner (ODS): Nejsou pravicové či levicové chodníky, trávníky, školy, byty, sportoviště
Foto: red
Popisek: Logo ODS

Na stránkách médií jsem se nikdy nevěnoval politice. Nepovažoval jsem to za nutné a navíc patro, ve kterém se pohybuje komunální politika, vlastně tolik politické není. Jenže politika a vše, co se jako politika tváří, v minulém roce akcelerovala směrem, pro většinu lidí v této zemi, mírně řečeno, nepochopitelným.

A tak mám pocit, že dnes je třeba občas něco vysvětlit.

Stranické hrátky a veletoče přestávají většinu populace, bez rozdílu věku a vzdělání, zajímat, a tím méně na komunální úrovni. Tady od nás občané logicky očekávají, že se budeme především věnovat správě obce, tedy školám, školkám, objektům sloužícím seniorům, sportu, kultuře a dalším v naší správě. Údržbě a čistotě nám svěřených ulic, chodníků, údržbě obecní zeleně, zajišťování ochrany osob a majetku a řadě dalších činností spojených se správou obce.

Bonusem letošního roku bude například otevření tolikrát slibovaného a tolik očekávaného plaveckého bazénu s příslušenstvím, včetně nové sportovní haly.

Naši opoziční kolegové budou pochopitelně namítat, že to vše je naší povinností a samozřejmostí a hlavně, že by to oni uměli mnohem levněji. To ale opozice musí. Je to její povinnost z principu, jinak by to nebyla opozice. Tak to od devadesátých let chodí v naší zemi všude a je to tak v naprostém pořádku. V letech 1998–2002 byla ODS také v opozici a postupovala podobně.

A tak sečteno, podtrženo. Nejsou pravicové či levicové chodníky, trávníky, školy, byty, sportoviště či bezpečnost obyvatel. To se stranickou legitimací nemá nic společného. To je pouze otázka rozumu, citu a vkusu. A na tom se snad shodneme.

Jan Meixner, zástupce starosty Prahy 11

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

6:03 Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

Kdo nás osvobodil? A komu to nemáme zapomenout? Snad nám ministryně Černochová napoví!