Metropolitní hnutí Pro Prahu zahajuje volební kampaň

09.09.2016 16:05

Do Senátu PČR kandidují Zdeněk Schwarz a Vlastimil Vilímec

Metropolitní hnutí Pro Prahu zahajuje volební kampaň
Foto: PRO PRAHU
Popisek: PRO PRAHU

Metropolitní hnutí Pro Prahu je svým programem zaměřeno ryze na českou metropoli, její obyvatele a život v metropoli a navazuje na dosavadní činnost politického hnutí Pro Prahu. Je jediným pražským politickým hnutím trvale vyvíjecí svou politickou činnost v Praze, na jeho kandidátkách bylo v posledních pražských volbách v roce 2014 zvoleno 8 starostů pražských městských částí a 88 zastupitelů. S novým metropolitním programem chce v následujících komunálních pražských volbách v roce 2018 razantně oslovit pražské voliče.

„Nejde nám o politikaření a populistická hesla, ale o chytrá řešení pro budoucnost metropole, založená na skutečné znalosti a práci pro Prahu. Naším krédem je myslet do budoucna: musíme být chytří a musíme přijímat opatření, která dávají dlouhodobě smysl“, vysvětluje Karel Fischer, předseda Metropolitního hnutí Pro Prahu, a dodává: „V Praze je nezbytné chytře, systémově a rychle řešit problémy zaostávající infrastruktury nebo stárnoucí populace, a především změnit nefungující systémy řízení města, jehož správa je nemoderní a ztrácí podporu občanů.

Praha jako významná metropole je dnes motorem a výkladní skříní celé republiky a měla by mít „své“ zastoupení v nejvyšších zastupitelských sborech. Proto se Metropolitní hnutí Pro Prahu rozhodlo už nyní, v doplňovacích senátních volbách 2016, nabídnout voličům ve vybraných volebních obvodech metropolitní kandidáty. Ti by v Senátu měli poté dokonce vytvořit senátorskou platformu Pro Prahu, tak, aby metropole měla v tomto sboru sílu na prosazování oprávněných zájmů a požadavků metropole – Prahy a jejích obyvatel.

 

Ve volebním obvodě č. 22 nominujeme nezávislého kandidáta MUDr. Zdeňka Schwarze, kterého většina obyvatel Prahy vnímá jako dlouholetého úspěšného ředitele Zdravotnické záchranné služby hlavního města Prahy či současného člena vědecké rady České lékařské komory. Je zkušeným lékařem, manažerem i politikem a má podporu mnoha známých osobností veřejného života. Jako senátor již jedno volební období pracoval a proto by chtěl ve své práci logicky pokračovat a chtěl by se angažovat v oblasti metropolitního zdravotnictví a sociálního systému.

Ve volebním obvodě č. 19 je naším kandidátem Vlastimil Vilímec, současný starosta městské části Praha – Nedvězí, tedy jedné z městských částí ve volebním obvodě č. 19, který sází na sousedské vztahy a zájmy mezi obyvateli městských částí jihovýchodního okraje Prahy. Ve volební kampani ho přímo podporuje 5 starostů městských částí z tohoto volebního obvodu. Má své praktické zkušenosti z komunální politiky a jeho zásadním tématem je zajistit, aby systematický růst metropole šel ruku v ruce s budováním příslušné a adekvátní infrastruktury a zachováním či budováním oblastí zeleně a odpočinku. To je totiž v jeho obvodě jasné a živě aktuální sousedské téma. Zároveň bude usilovat o více pravomocí pro jednotlivé městské části, méně pro magistrát, což je jedno z tradičních témat metropolitního hnutí Pro Prahu, jehož je členem.

Metropolitní hnutí Pro Prahu uvádí do provozu aktuální volební stránky ZDE, ZDE a ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: My už solidární jsme a nemusíme se podílet na solidární mechanismu

17:04 Ministr Rakušan: My už solidární jsme a nemusíme se podílet na solidární mechanismu

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.