Michálek (Piráti): Jsme ochotni přepustit jedno křeslo v radě

08.10.2018 19:43

Komentář na facebookovém profilu k povolebnímu vyjednávání.

Michálek (Piráti): Jsme ochotni přepustit jedno křeslo v radě
Foto: Pirátská strana
Popisek: Jakub Michálek

Na základě výsledků voleb mi přijde, že Praha sobě, Spojené síly pro Prahu (což je samo o sobě koalice) mají velmi blízký program Pirátům a vytvořili bychom v Praze nejstabilnější koalici, která odpovídá předvolebním slibům a prohlášením. Protože jsme dostali z těchto stran nejvíce hlasů, aktivně vyjednáváme a chceme najít shodu. Zejména je pro nás důležitá transparence hospodaření, digitální služby občanům, řešení bytové krize a to, aby koalice fungovala jako tým, který dá na místa odborníky, kteří se práci budou věnovat naplno.

Byl bych velmi rád, kdyby se nám podařilo s Janem Čižinským a Jiřím Pospíšilem radu, která má 11 členů, sestavit. Proto do toho jdeme maximálně konstruktivně a Zdeněk Hřib dal na stůl konkrétní nabídku, že jsme ochotni mít pouze primátora a 2 radní, zatímco ostatní partneři budou mít každá 4 radní včetně náměstků. Z naší strany jde o velký ústupek. I když jsme měli ve volbách o necelé procento lepší výsledek, budeme mít v radě menší zastoupení. Jsme ochotni přepustit jedno křeslo v radě, abychom byli konstruktivní. Myslím, že to je velmi seriózní základ dohody, v rámci kterého má smysl dál jednat.

Mgr. et Mgr. Jakub Michálek

  • Piráti
  • Pusťte nás na ně, porveme se za vás!
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce