Michalik (STAN): Dotace na výměnu kotlů musí probíhat důstojně, nekorupčně a podle jasných pravidel

21.04.2017 20:31

O způsobu přidělování “kotlíkových dotací” bude jednat rada Středočeského kraje.

Michalik (STAN): Dotace na výměnu kotlů musí probíhat důstojně, nekorupčně a podle jasných pravidel
Foto: Archiv
Popisek: Starosta obce Dolní Břežany Věslav Michalik

Odpovědnost za kupčení s místem ve frontě na “kotlíkové” dotace STAN odmítá. A odmítá politické hrátky, které se kolem toho rozpoutaly.

Dotace na výměnu kotlů v domácnostech za ekologičtější typy musí probíhat důstojně, nekorupčně a podle jasných pravidel, říká zodpovědný středočeský radní Věslav Michalik (STAN). Podstatou problému ale není to, zda se budou lidé předhánět ve frontách, nebo ve virtuálním prostředí elektronických podání.

“Obojí je nedůstojné. Napříště je třeba např. losovat za dozoru státního notáře, pokud zájem takto převyšuje peníze na dotace. Pokud ale teď něco selhalo, tak to je organizace příjmů žádostí podatelnou a zajištění rovného přístupu k budově úřadu a na podatelnu. To je ale věc úřadu a ředitelky úřadu, nikoliv pravomoc radních,” dodává Michalik.

Zároveň odmítá kritiku ze strany ministerstva životního prostředí, ale i ze strany středočeské hejtmanky Jaroslavy Pokorné Jermanové (ANO), že měli odpovědní úředníci více komunikovat s ministerstvem.

“Jistěže se ministerstva mí podřízení dotázali. Odpovědí bylo neformální doporučení neměnit metodiku, která se osvědčila při první výzvě. Pokus vytloukat z problémů, které nastaly, politický kapitál, je na vážnou diskusi v koalici,” prohlašuje Michalik, který na korupční praktiky ve frontě na dotace sám upozornil policii.

O problémech kolem “kotlíkových dotací” by měla středočeská krajská koalice jednat v pondělí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

9:05 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

Drtivá většina politiků se shodne na tom, že demokracie je nejlepší formou politického života lidské…