Michalik (STAN): Případ Hostek ukazuje, že středočeská ČSSD si libuje v kumulaci funkcí

15.01.2016 16:06

Nedávna volba dlouholetého člena ČSSD Petra Hostka do funkce starosty Benešova a jeho současné setrvání ve funkci ředitele krajské nemocnice v Benešově dokazuje, že členové středočeské ČSSD si v kumulaci dobře placených funkcí přímo libují.

Michalik (STAN): Případ Hostek ukazuje, že středočeská ČSSD si libuje v kumulaci funkcí
Foto: Archiv
Popisek: Starosta obce Dolní Břežany Věslav Michalik

Starosta Hostek se tak zařadil do šiku sociálnědemokratických akumulátorů placených funkcí. Zjevně pokračuje v praxi, kterou praktikoval bývalý náměstek hejtmana Chládek nebo bývalý hejtman Řihák a ve které stále pokračují současní náměstci hejtmana Peřina, Semerád či Moravčíková. Ti všichni byli a jsou ochotni brát dva platy za poloviční práci.

Krajská opozice naopak souběh placených funkcí dlouhodobě kritizuje. Předseda opozičního klubu Věslav Michalik (STAN) k tomu sděluje: „Mrzí mně, že svým postojem ke kumulaci funkcí se nejvyšší představitelé středočeské ČSSD vysmívají normálním pracujícím lidem. Normální člověk není schopen pracovat na dva plné úvazky současně. Svým postojem přispívají k šíření názoru, že cílem vstupu do politiky je nahrabat si. Nemůžou se pak divit, že normální občan je z takové politiky otrávený a nechce volit klasické politické strany. Strany, jejichž členové v případě kumulace vlastních příjmů nerespektují nic, ani základní lidskou etiku a ani výsledky vlastních vnitrostranických referend."

Pobírání mzdy z několika plnohodnotných pracovních poměrů, u kterých se předpokládá výkon na plný úvazek,  je pro nás nepřijatelné a neetické. Považujeme to za jeden z projevů politické nekultury. Je to stejně neetické jako bylo neetické mnohoobročnictví v době Jana Husa, kdy jeden církevní hodnostář obsadil několik výnosných úřadů a far, které samozřejmě nestačil obhospodařit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…