Mihola (KDU-ČSL): Ze všech sil budu podporovat navýšení rodičovského příspěvku na 300 tisíc

19.04.2019 6:30

Komentář na facebookovém profilu ke zvýšení rodičovského příspěvku na 300 000,-

Mihola (KDU-ČSL): Ze všech sil budu podporovat navýšení rodičovského příspěvku na 300 tisíc
Foto: Vít Hassan
Popisek: Jiří Mihola na sjezdu KDU-ČSL

Ze všech sil a všemi cestami budu podporovat navýšení rodičovského příspěvku na 300 tisíc (a nemělo by se to u toho zastavit), nejen těm, kterým se roku 2020 dítě narodí, ale VŠEM těm, kteří aktuálně budou v tom roce rodičovský příspěvek pobírat.

Ta změna měla dávno přijít. Ocenění matek či otců, kteří jsou s miminky doma, je nedostačující a trapné. Vždyť co je pro tuto zemi důležitějšího, než aby měla děti, dobře vychované a ve zdraví a správné péči vyrůstající děti.

Dnes jsem o této věci mluvil s ministryní práce a sociálních věcí Maláčovou. Není jisté jak to dopadne. Prý nejsou peníze. Tahle země je ale hodně bohatá. Často podporuje druhořadé a zbytné věci. Pokud by se nenašly finance na toto spravedlivé a alespoň částečně oceňující navýšení, bylo by to skandální a nedůstojné země, v níž snad všechny strany před volbami slibují podporu rodiny. Jasno bude v květnu, kdy má vláda projednat státní rozpočet a tato změna tam musí být zachycena, spoléhat se na pozdější pozměňovací návrhy by bylo hodně pošetilé a ošidné. Ve Sněmovně také leží návrh, aby se změnil název hodně zavádějící název "mateřská dovolená", podobně jako další pojmové nesmysly. Starat se o miminko je vznešené, ale velmi náročné a o žádné dovolené nemůže být vůbec řeč.
Tak buďme optimisty, počkejme do května a pokud bude problém nebo nevůle, tak spojíme síly a vybojujeme to!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Až do posledního Ukrajince

16:21 David (SPD): Až do posledního Ukrajince

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vývoji vojenského konfliktu na Ukrajině