Ministr Babiš: To snad byl nejhorší projev, co jsem tady kdy slyšel

29.01.2016 14:25

Projev na 37. schůzi Poslanecké sněmovny dne 29. 1. 2016

Ministr Babiš: To snad byl nejhorší projev, co jsem tady kdy slyšel
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš

Děkuji, pane předsedající. To snad byl nejhorší projev, co jsem tady kdy slyšel. To je neuvěřitelné. Velké ryby, pane poslanče Horáčku, to je velká ryba, to je karusel.

Včera říkali, že pan Zaheb, kauce 150 milionů. Vždyť jste to četli, ne? (Ukazuje listy papíru směrem k lavicím pravicových poslanců.).Ekoinvest, ti nás okradli o 4 a půl miliardy. Karusel, to je on. Tak se podívejte na video, finanční správa má to video, je tam hezká postavička. Takže děláme proti velkým rybám. Kobru máme, Reverse charge a kontrolní hlášení. Takže prosím vás, když vystupujete, tak se to aspoň naučte. A ty vaše nesmysly o tom, co moje firmy a Čapí hnízdo, tak já vám to znovu přečtu a příště vám donesu graf.

Moje firmy celkově odvedly do rozpočtu Evropské unie 35,54 mld. za posledních 9 let, a dostaly 6,19. V Čechách odvedly za posledních 9 let 19,663 mld. a dostaly 1,9. To znamená desetinu, desetinu! A pokud ODS tvrdí, že odvody sociálního pojištění nejsou na důchody, a zdravotní není na platy lékařů a sestřiček, tak si to prosím vás nastudujte, protože tady máme zahraniční investory, kteří dostávají desetileté daňové prázdniny, mluvím o dani z příjmu právnických osob, a jediný náš příjem jsou právě ty odvody. Takže pokud vy říkáte, že to tam nepatří, tak já vám říkám, že to tam patří. A moje firmy odvedly desetkrát více do českého rozpočtu než dostaly. Tak přestaňte lhát, pošlete si auditora, nechť to zkontroluje. A to je pravda. A přestaňte tady do toho plést moji firmu. To nemáte jiný program?

(Upozornění na čas.)Tady jsou karusely, kontrolní hlášení, (Znovu upozornění na čas.) doporučuji video finanční správy, skvělé video.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice