Ministr Babiš ve Znojmě: Peníze zůstávají, ministři odcházejí

01.12.2014 16:02

Na krátkou pracovní návštěvu zavítal včera do Znojma ministr financí Andrej Babiš. V rámci svého programu se setkal s vedením města i se zdejšími podnikateli.

Ministr Babiš ve Znojmě: Peníze zůstávají, ministři odcházejí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Na radnici přivítal Andreje Babiše starosta Znojma Vlastimil Gabrhel, místostarostka Olga Štefaniková a místostarosta Jan Fiala. Na společném jednání řešili otázku bytů zařazených do odloženého prodeje i chybějící celní referát. "Je správné šetřit, ale na patřičných místech. Celníci by měli našim firmám pomáhat a ne je zatěžovat," dodal k tématu Babiš. Zároveň přislíbil i podporu v rámci jednání o zkrácení lhůty pro byty v odloženém prodeji. "Chtěli bychom, aby projekt Klíč 2018 skončil v uvozovkách v roce 2016, prostě a jednoduše dříve. Abychom stávajícím nájemníkům mohli nabídnout byty k odkupu co nejdříve," dodal starosta Vlastimil Gabrhel.

Tématem jednání byla i dostavba znojemského obchvatu. Tu potvrdil i ministr Babiš. "Peníze zůstávají, ministři odcházejí," komentoval s nadsázkou situaci ministr Babiš. Potvrdil tak rozhodnutí Centrální komise Ministerstva Dopravy, která stavbě další části obchvatu v příštím roce dala zelenou. Do Znojma tak putuje investice ve výši 571 milionů korun. V souvislosti s obchvatem se ministr Babiš dotkl také tématu složité administrace u dopravních staveb. Tu by chtěl novou legislativou podstatně zjednodušit.

Na následné schůzce s místními podnikateli, která se konala na půdě radnice, došlo na další témata, která zdejší menší i větší podnikatele trápí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…