Ministr Bartoš: Čas hraje při přípravě kvalitního projektu zásadní roli

13.02.2023 14:33 | Tisková zpráva

MMR připravilo rámec národních titulů na další dva roky. Žadatelé získají lepší přehled o chystaných dotačních programech.

Ministr Bartoš: Čas hraje při přípravě kvalitního projektu zásadní roli
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš

Rámcový harmonogram národních dotačních titulů MMR 2023–2025 obsahuje přehled plánovaných výzev v jednotlivých čtvrtletích. Informujeme v něm také o typu výzvy a očekávané finanční podpoře. Údaje budeme průběžně aktualizovat v závislosti na schváleném státním rozpočtu.

Anketa

Je správné uvažovat o tom, že čtyřicátníci půjdou do důchodu v 68 letech?

11%
85%
hlasovalo: 21900 lidí

„V rozhovorech se zástupci obcí a dalšími žadateli o dotace často zaznívá, že je pro ně důležité, aby o možnostech státní podpory věděli co nejdříve. Čas hraje při přípravě kvalitního projektu zásadní roli. Jednání o rozpočtu jsou každý rok velmi tvrdá, úplně garantovat objem dotací na další roky proto není možné. Přesto se na MMR snažíme, aby byla podpora například dostupného bydlení co nejvíce předvídatelná,“ uvedl místopředseda vlády pro digitalizaci a ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš.

MMR plánuje, že v rámci výzev v národních dotačních programech 2023–2025 poskytne žadatelům až 4 miliardy korun ročně. Prioritu bude mít podpora bydlení a rozvoj regionů. V návaznosti na střednědobý rámec chystáme změny v jednotlivých národních dotačních titulech. Se zástupci obcí a dalšími potenciálními žadateli jsme už o některých úpravách jednali na workshopech a kulatých stolech. Výsledkem by mělo být zefektivnění správy dotací a zjednodušení práce pro MMR i žadatele.

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ožanová (ANO): Protidrogový koordinátor koordinuje místo boje proti drogám prezidentskou kancelář?

21:10 Ožanová (ANO): Protidrogový koordinátor koordinuje místo boje proti drogám prezidentskou kancelář?

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k zákazu HHC.