Ministr Bartoš: Pan Šalomoun není vůbec žádný nějaký hošíček

02.03.2023 13:27

Projev na 55. schůzi Poslanecké sněmovny 2. března 2023 k úpravě valorizace důchodů ve stavu legislativní nouze.

Ministr Bartoš: Pan Šalomoun není vůbec žádný nějaký hošíček
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda vlády pro digitalizaci a ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš

Děkuji za slovo. Já bych chtěl reagovat souhrnně a pak možná i na pana poslance Langa, vaším prostřednictvím. Pan ministr Šalomoun dnes předsedá Legislativní radě vlády, takže až se zase někdo zeptá, prosím vás, když tak to sdělujte mezi kolegy, že předsedá Legislativní radě vlády. 

Anketa

Je dobře, že ANO a SPD chtějí ve Sněmovně obstruovat kvůli snížení valorizace důchodů?

96%
2%
hlasovalo: 31653 lidí
Vystupoval ve věci procesu návrhu toho zákona, nikoliv k meritu samotného zákona, od toho je tady pan ministr Jurečka, pětkrát. Já si nedokážu představit, že když se ta otázka opakuje per poslanec a u některých vystoupení dokonce se stejná otázka opakuje třikrát, že on tady vždycky bude, přihlásí se s faktickou, počká těch deset dalších faktických a řekne vám, je to tak a tak. Pětkrát v této věci vystoupil, byl přítomen.

Já bych chtěl poprosit ještě pana poslance, já si myslím, že takovýhle jako žoviální nebo paternalistický nebo jako my to chápeme, někdo se musí vyspinkat, jako my nejsme ve škole, jak se to chováte? Pan Šalomoun není vůbec žádný nějaký tady hošíček, ke kterému byste blahosklonně hovořil o jeho životosprávě. Já když se podívám na poslanecké řady, je to stejné. Někteří poslanci jsou v kancelářích, někteří spí ve spacáku, někdo se normálně v té pauze mezi jednou a sedmou hodinou, pokud má to štěstí a je okolní či pražský, odjel vyspat domů. Ale prosím vás, chovejte se k lidem s nějakou úctou. Já ty lidi tady také neshazuji, i když si myslím, že některé poznámky jsou dětinské. Všichni jsme tady dospělí lidé, minimálně ve věku 18 let a prostě mi tento způsob komunikace, kdy si tady takhle ťu, ťu, ťu děláme na své kolegy, pan Šalomoun plní úkoly, kterými je pověřen, není poslancem, není členem pirátské strany, i když to není relevantní, ale je to ministr, který je odborník ve svém oboru a není jeho povinností, což bych u některých poslanců ocenil, kdyby tady seděli aspoň u svých bodů a podobně, které chtějí rozporovat. Takže je přítomen, na otázky odpověděl a dneska předsedá Legislativní radě vlády.

Děkuji.

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice