Ministr Bartoš: Více než miliardu posíláme do českých muzeí

10.10.2022 9:45 | Tisková zpráva

Nové expozice, revitalizace budov a depozitářů, restaurování sbírek i budování návštěvnických a edukačních center. Na to přispějí dvě nové výzvy Integrovaného regionálního operačního programu (IROP), spravovaného Ministerstvem pro místní rozvoj ČR, které se zaměřují na česká muzea. Celkem je pro ně připravena více než 1,1 miliarda korun.

Ministr Bartoš: Více než miliardu posíláme do českých muzeí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš

„Kdo se nepoučí z historie, je odsouzen ji opakovat. Podpora městských, krajských a státních muzeí je proto naprosto klíčová. Výzvy navíc přispějí k rozvoji udržitelného cestovního ruchu. Jedná se tak o další finance, prostřednictvím kterých podpoříme cestovní ruch, na který výrazně dopadá Putinova agrese na Ukrajině i dozvuky pandemie koronaviru,“ říká místopředseda vlády pro digitalizaci a ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš s tím, že právě odolnost, udržitelnost a digitalizace cestovního ruchu je jednou z priorit MMR nejen během českého předsednictví Radě EU.

Anketa

Pro koho byste raději hlasovali ve 2. kole prezidentské volby?

hlasovalo: 22216 lidí

Výzva č. 33 je určena pro projekty na území méně rozvinutých regionů, výzva č. 34 pro projekty na území přechodových regionů.

33. výzva IROP (ZDE) má stanovenou částku z Evropského fondu pro regionální rozvoj (EFRR) ve výši 684,1 milionů korun. Ve 34. výzvě IROP (ZDE) je připraveno 458,9 milionů korun z EFRR. Žádat mohou muzea a jejich zřizovatelé.

Informace k semináři pro žadatele a příjemce, určenému pro vyhlášené výzvy je možné sledovat na webových stránkách IROP ZDE. Kategorie regionů naleznete na webových stránkách IROP ZDE.

Na výše uvedené výzvy bude navazovat 50. výzva IROP, která se zaměří na revitalizaci muzeí a podpoří integrované projekty realizované na území metropolitních oblastí (Pražská, Brněnská a Ostravská) a aglomerací (Českobudějovická, Hradecko-pardubická, Jihlavská, Karlovarská, Liberecko-jablonecká, Mladoboleslavská, Olomoucká, Plzeňská, Ústecko-chomutovská a Zlínská). Výzva bude cílit na žadatele z kategorie méně rozvinutých regionů a na žadatele z kategorie přechodových regionů. Pro žadatele z méně rozvinutých regionů bude připraveno 733 milionů korun a pro žadatele z přechodových regionů je určeno 332 milionů korun z EFRR. Vyhlášení ITI výzvy je plánováno na prosinec tohoto roku.

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Peksa (Piráti): Orbán je autoritář. A s autoritáři se nevyjednává. Komise nás neposlechla

20:01 Peksa (Piráti): Orbán je autoritář. A s autoritáři se nevyjednává. Komise nás neposlechla

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k postoji Evropské komise vůči Maďarsku a jejími prem…