Ministr Dienstbier vyhlásil soutěž Absolventská práce o rovnosti žen a mužů

14.10.2015 6:32

Ministr pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu Jiří Dienstbier vyhlašuje soutěž o nejlepší absolventskou práci na téma rovnost žen a mužů.

Ministr Dienstbier vyhlásil soutěž Absolventská práce o rovnosti žen a mužů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr Jiří Dienstbier

Soutěž je součástí aktivit projektu Domácí násilí a genderově podmíněné násilí / Uplatňování hlediska rovných příležitostí žen a mužů a podpora slaďování pracovního a soukromého života realizovaného z Norských fondů.

„Tímto způsobem bychom chtěli navázat spolupráci s mladými lidmi, kteří se daným tématem zabývají. Soutěž by měla rovněž pomoci ukázat, nakolik důležité a aktuální je téma prosazování rovnosti žen a mužů ve společnosti, že se týká každého z nás a že zasahuje do řady oblastí soukromého i veřejného života,“ řekla vedoucí Oddělení rovnosti žen a mužů Úřadu vlády ČR Lucia Zachariášová.

Práce, přihlášené do soutěže, by měly navazovat na Vládní strategii pro rovnost žen a mužů v České republice na léta 2014 – 2020 a/nebo na Akční plán prevence domácího a genderově podmíněného násilí na léta 2015 – 2018 (oba dokumenty jsou ke stažení na adrese http://www.vlada.cz/cz/ppov/rovne-prilezitosti-zen-a-muzu/dokumenty/zakladni-dokumenty-rady-123714/).

Soutěž je rozdělena do tří kategorií: bakalářské, diplomové a doktorské práce. Kritérii hodnocení budou originalita, přínos pro odbornou i laickou veřejnost, nová perspektiva (inovativní téma, forma, přístup, pojetí), využitelnost (aplikovatelnost dat či teorie, prezentace pro odbornou i laickou veřejnost). V každé kategorii bude vyhlášena jedna vítězka či vítěz, kteří budou moci představit svou práci na některé z akcí Oddělení rovnosti žen a mužů či absolvovat stáž na tomto Oddělení. 

Více informací a propozice soutěže:
http://www.vlada.cz/cz/ppov/rovne-prilezitosti-zen-a-muzu/aktuality/vyhlaseni-souteze-absolventska-prace-na-tema-rovnost-zen-a-muzu-135399/

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Paroubek (ČSSD): Přehnaně drahá audience premiéra Fialy u amerického prezidenta Bidena

11:04 Paroubek (ČSSD): Přehnaně drahá audience premiéra Fialy u amerického prezidenta Bidena

Základní otázka zní, kolik stojí vstupenka do Bílého domu, sídla amerických prezidentů.