Ministr Hamáček: Poplašné zprávy, šířené kolegy Volným s Bojkem, jsou prostě strašením

07.07.2021 22:10

Projev na 111. schůzi Poslanecké sněmovny dne 7. 7. 2021 k vládnímu návrhu zákona o zvláštních způsobech hlasování ve volbách do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky v roce 2021

Ministr Hamáček: Poplašné zprávy, šířené kolegy Volným s Bojkem, jsou prostě strašením
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda vlády Jan Hamáček

Děkuji. Dámy a pánové, jenom velmi stručně. K těm dvěma pozměňovacím návrhům bych chtěl říct, že za vnitro máme nesouhlasné stanovisko.

Jinak bych chtěl okomentovat tu debatu. Chci všechny občany České republiky ujistit o tom, že není možné, aby volby, které budou probíhat podle tohoto zákona, byly jakýmkoli způsobem manipulovány. Ty poplašné zprávy, které tady šíří kolegové Volný s Bojkem a možná někteří další, jsou prostě strašením lidí. My jsme takto zvládli krajské volby, zvládli jsme je naprosto bez problémů, žádné stížnosti nebyly zaznamenány, všichni ten výsledek respektovali. A to, co navrhujeme pro parlamentní volby, je víceméně pouze použití stejných opatření ve volbách parlamentních, takže já nechápu, proč teď najednou je tady hysterie z toho, že někdo bude něco někde manipulovat.

Poslední poznámka je k těm certifikátům či bezinfekčnosti volebních komisí. Tady lítají vzduchem lidská práva, ale já si myslím, že právo na život je taky jednou ze základních lidských práv, a já nevidím důvod, proč by měl někdo umírat udušením na jednotce intenzivní péče jenom kvůli tomu, že nějaký pitomec se odmítl nechat testovat nebo očkovat. Takže to je také lidské právo a já nevidím důvod, proč brát lidem právo na život jenom kvůli tomu, že tam někdo šíří takovéhle nesmysly. Takže pokud někdo má sedět v komisi, tak by primárně neměl ohrožovat voliče a neměl by ohrožovat své kolegy v té komisi tím, že je vystaví riziku smrti. Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Tomáš Czernin byl položen dotaz

Válka na Ukrajině

Pane senátore, opravdu věříte tomu, že má Ukrajina šanci Rusko porazit, a že ji USA a ostatní budou podporovat do nekonečna? Nechápejte mě špatně, přeji si, aby Ukrajina Rusko porazila, ale myslím, že je to dost nereálná vize. A co mě ještě na vašem komentáři zarazilo je, že v něm vůbec nepíšete o m...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Peštová (ANO): Už otevíráme ministerstva úplně pro všechny?

23:08 Peštová (ANO): Už otevíráme ministerstva úplně pro všechny?

Projev na 103. schůzi Poslanecké sněmovny 24. května 2024 k zákonu o státní službě