Ministr Hamáček: Posílíme mobilní volební komise pro lidi v karanténě

23.09.2020 15:45

Pod vedením ministra vnitra Jana Hamáčka (ČSSD) dnes, 23. září 2020, podruhé jednal Ústřední krizový štáb (ÚKŠ). Dohodl se na posílení mobilních volebních komisí pro říjnové volby pro lidi v karanténě a na aktivaci krizových štábů integrovaného záchranného systému. Probíhá také audit lůžkové péče v krajích.

Ministr Hamáček: Posílíme mobilní volební komise pro lidi v karanténě
Foto: repro Facebook
Popisek: Předseda ČSSD Jan Hamáček

Přestože nových případů bylo v úterý více než v předchozích dnech, křivka růstu nakažených zatím neodpovídá scénáři, při kterém by došlo k nedostatku lůžek v nemocnicích. „I když počty nakažených rostou, dle prognóz zatím nenastávají nejhorší scénáře, podle kterých by došlo k přetížení zdravotního systému. Pro nás je klíčové nejhoršímu scénáři zabránit. Kraje proto dělají audit kapacity lůžek ve svých zařízeních,“ uvedl Jan Hamáček s tím, že přestože kapacita lůžek je zatím adekvátní, Ministerstvo zdravotnictví připravuje její navýšení. ÚKŠ už prostřednictvím Ministerstva průmyslu a obchodu provedl audit zásoby ochranných prostředků státu. Jejich stav bude ÚKŠ každý týden ověřovat a aktualizovat.

Anketa

Věříte Romanu Prymulovi?

52%
48%
hlasovalo: 29351 lidí

Ve spolupráci s armádou dojde k posílení mobilních odběrových komisí pro lidi v karanténě pro říjnové volby. „Posílíme mobilní volební komise tak, aby zvládly obejít až 16 tisíc voličů v karanténě. Situaci budeme průběžně vyhodnocovat, ale toto posílení by mělo na její zvládnutí stačit,“ doplnil ministra vnitra.

ÚKŠ rozhodl o aktivování krajských krizových štábů integrovaného záchranného systému, aby mohly záchranné složky v případě žádosti krajů okamžitě pomáhat při řešení případné krizové situace.

Noví členové
Kompletní ÚKŠ se bude dále scházet jednou týdně vždy ve středu, vedení štábu bude jednat každý den. Jednání ÚKŠ se dnes také poprvé účastnili členové nominovaní Svazem měst a obcí (Vlastimil Picek, starosta Brandýsa nad Labem a bývalý náčelník Generálního štábu Armády ČR) a Sdružením místních samospráv (Věslav Michalik, starosta obce Dolní Břežany).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

18:09 Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.