Ministr Havlíček: Pomáháme obnovit dodávky tepla obyvatelům Velkých Hamrů

07.10.2020 10:46

Situaci s teplem ve Velkých Hamrech u Tanvaldu řešil přímo na místě vicepremiér a ministr průmyslu, obchodu a dopravy Karel Havlíček. Několika stovkám lidí a místní škole byly přerušeny dodávky tepla.

Ministr Havlíček: Pomáháme obnovit dodávky tepla obyvatelům Velkých Hamrů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Exministr průmyslu, obchodu a dopravy Karel Havlíček

Tamní samospráva a dodavatelé totiž nedořešili smluvní vztahy a nevybudovali nové lokální plynové kotelny včetně rozvodů, které dříve deklarovali.

Přes fakt, že už začala topná sezóna a nejen obyvatelé Velkých Hamrů teplo doma v nynějším chladnější počasí samozřejmě potřebují, informace o patové situaci se Energetický regulační úřad (ERÚ), který má potřebné rozhodovací pravomoci, dozvěděl až před pár dny. Ihned zahájil potřebná šetření. A možná řešení přímo na místě s vedením města a zástupci dřívějšího i současného dodavatele hned první den, co byly dodávky přerušeny, projednal vicepremiér a ministr Karel Havlíček. K dané věci uvádí: "Napjaté vztahy mezi komerčním provozovatelem teplárny a obcí včera vyústily v ukončení dodávek pro stovky obyvatel a místní školu. Vyrazili jsme proto ještě týž den večer na místo, pokoušíme najít řešení a dodávky obnovit."

Na jednání se dohodlo, že se dnes odpoledne zástupci samospráv a dodavatelů sejdou v Praze přímo v ERÚ. A to proto, aby se obyvatelům Velkých Hamrů dodávky tepla co nejdřív obnovily.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…