Ministr Hüner: Je nutné rozšiřovat vzájemné kontakty s romskou menšinou

16.05.2018 18:29

Ministerstvo průmyslu a obchodu zahájilo spolupráci s Unií Olašských Romů.

Ministr Hüner: Je nutné rozšiřovat vzájemné kontakty s romskou menšinou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr průmyslu a obchodu v demisi Tomáš Hüner

Prohlášení o spolupráci podepsali ministr průmyslu a obchodu Tomáš Hüner, předseda Unie Olašských Romů Josef Stojka a předseda Demokratické Unie Romů v EU Miroslav Holub. Chtějí tak společně řešit problémy Romů a dalších národnostních menšin v oblasti práce, zaměstnanosti a sociálních věcí.

„Ministerstvo průmyslu a obchodu, Unie Olašských Romů a Demokratická Unie Romů se shodují v tom, že je nutné rozšiřovat vzájemné kontakty a koordinovaně postupovat v dohodnutých oblastech spolupráce při zlepšování životních podmínek romské menšiny. Proto jsme připravili několik konkrétních projektů, které například vytvářejí nové pracovní příležitosti pro romské spoluobčany,“ uvedl ministr průmyslu a obchodu Tomáš Hüner.

Společné prohlášení konkretizuje několik priorit. Jde zejména o implementaci programu a projektů AMARE ROM KHETANE, který pomáhá mimo jiné vytvářet nové pracovní příležitosti a jeho součástí je i dětský program Harlem. Dále jde o spolupráci při bezpečnosti a ochraně zdraví při práci, zkvalitnění sociální a zdravotní péče pro romské občany či o podporu jejich kulturních a etnických tradic, aby zůstaly zachovány pro další generace. Důležité je podchytit talentovanou a zručnou romskou mládež a pomoci jí dosáhnout vyššího vzdělání a kvalifikace.

"Unie Olašských Romů systémově napomáhá integraci Romů do společnosti. Zabezpečuje součinnost resortů odpovědných za realizaci opatření a plnění úkolů, které vyplývají z usnesení vlády a mezinárodních smluv. Předkládá vládě podklady a návrhy pro tvorbu politiky vlády, týkající se Romů a ovlivňuje implementaci Koncepce romské integrace a celkové vnímání inkluze Romů," představil Unii Olašských Romů její předseda Josef Stojka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.