Ministr Jurečka: Směřujeme k tomu, abychom na čínský trh mohli dodávat naše vepřové i hovězí maso

08.05.2016 15:40

Ministr Jurečka podepsal s čínským ministrem Zhi Shupingem Memorandum o spolupráci v oblasti bezpečnosti potravin a zdraví rostlin a zvířat.

Ministr Jurečka: Směřujeme k tomu, abychom na čínský trh mohli dodávat naše vepřové i hovězí maso
Foto: kdu.cz
Popisek: Marian Jurečka

Ministr zemědělství Marian Jurečka a ministr Generálního úřadu pro dohled nad kvalitou, inspekcí a karanténou Čínské lidové republiky Zhi Shuping podepsali Memorandum, které přispěje k efektivnější spolupráci mezi kontrolními institucemi ČR a ČLR v potravinářské oblasti. Cílem dokumentu je usnadnění vzájemného obchodu s masnými i rostlinnými výrobky.

Podpisem tohoto významného Memoranda směřujeme k tomu, abychom na čínský trh mohli dodávat naše vepřové i hovězí maso a masné výrobky. Pro české zemědělce a potravináře se tím otevírá perspektivní trh,“ řekl ministr zemědělství Marian Jurečka.

Memorandum by mělo usnadnit a zrychlit certifikační proces, který musí podstoupit dovozci importující potravinářské a zemědělské výrobky do Číny. Úspěšná certifikace, tedy získání povolení k dovozu, je základním předpokladem pro obchodování s ČLR.

Dokument také povede k efektivnější komunikaci, výměně zkušeností a pravidelným kontaktům expertů a odborných institucí na vysoké úrovni, a to konkrétně v oblastech zdraví rostlin, zvířat a bezpečnosti potravin. Spolupracovat mohou například laboratoře při posuzování hygieny potravin rostlinného a živočišného původu nebo ochraně rostlin a zvířat před nepříznivými vlivy životního prostředí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…