Ministr Jurečka: Zdravý člověk by měl pracovat, nikoli sedět doma a čekat na dávky

26.06.2023 10:01 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k práci a systému dávek.

Ministr Jurečka: Zdravý člověk by měl pracovat, nikoli sedět doma a čekat na dávky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marian Jurečka

Zdravý člověk by měl pracovat, nikoli sedět doma a čekat na dávky. Tohle není normální.

Dlouhodobě je v naší zemi volných zhruba 300 000 pracovních míst. Máme nejnižší nezaměstnanost v EU a kdo má problém s přesunem do jiného oboru, tak pro něj máme připraven program rekvalifikací, kde v některých případech proplatíme až 100%! Vše ZDE.

Zkrátka, kdo skutečně chce pracovat, tak ten si práci najde. Bohužel některým lidem se pracovat nechce. Nehledají způsoby, ale výmluvy. Nakupovat alkohol a nadávat na vládu, že nezařídila pečené holuby i bez práce, to je jednodušší.

Je úplně jedno, jaké je pán národnosti. Kdo nepracuje, přestože je zdravý a může, tak se v normální společnosti nemá mít dobře. Pokud si někdo myslí opak, tak pro něj mám špatnou zprávu. Chystám možná největší změnu sociálního státu v novodobé historii.

Pomoc má být a bude jen pro ty, kteří se dostanou do nelehké životní situace a snaží se z ní dostat. Nikoli pro ty, kteří se roky opakovaně vrací pro podporu v nezaměstnanosti sotva je to možné nebo sedí doma a čekají na příspěvky. Na tohle zneužívání si posvítím.

Uznávám ale, že jsou i jiné případy než tento pán, kde žadatel pomoc skutečně potřebuje, má na ni nárok a došlo ke zpoždění. Opakovaně jsem se za to omluvil a omlouvám se znovu každému, koho se to dotklo. Hrozně mě štve, když se tohle děje, a proto jsem vyhodil bývalého ředitele ÚP a tolik tlačím na rychlou digitalizaci Ministerstvo práce a sociálních věcí.

Udělám vše, abych změny dotáhl a kdo má oprávněný nárok na jakoukoli pomoc, tak si ji mohl vyřídit rychle, jednoduše a dostal ji včas.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Nebojte, plastová občanka bude vždy platit dál až do zániku vesmíru

6:16 Ministr Bartoš: Nebojte, plastová občanka bude vždy platit dál až do zániku vesmíru

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k digitalizaci.