Ministr Kněžínek: Se spolkovou zemí Bavorsko máme také velkou část společné historie

04.04.2019 17:56

Ministr spravedlnosti Kněžínek jednal se svým bavorským protějškem.

Ministr Kněžínek: Se spolkovou zemí Bavorsko máme také velkou část společné historie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr spravedlnosti Jan Kněžínek

Ministr spravedlnosti Jan Kněžínek společně s ministerskou delegací dnes v Praze přijal ministra spravedlnosti Svobodného státu Bavorsko Georga Eisenreicha. Během jednání hovořili ministři o problémech s přeshraniční kriminalitou, zaměřili se pak zejména na drogovou problematiku a nelegální migraci na společném úseku státní hranice. Delegace se také dostala k nařízení Evropské unie o dědictví a závětech, a to formou zhodnocení dosavadní tříleté praxe, která ukázala rozdílné pojímání a vyplňování Evropského dědického osvědčení.

„Se spolkovou zemí Bavorsko nás spojuje nejen geograficky blízká poloha, máme ale také velkou část společné historie, proto mi bylo ctí uvítat dnes v Praze státního ministra spravedlnosti Svobodného státu Bavorsko Georga Eisenreicha. Díky úzkým vztahům mezi našimi zeměmi a ministerstvy funguje spolupráce v otázkách společného zájmu, a to nejen v příhraničních oblastech, bez problému,“ ocenil vzájemné vztahy ministr Jan Kněžínek.

Obdobně hovořil také bavorský ministr Georg Eisenreich: „Česká republika a Bavorsko udržují úzké vazby na úrovni soudnictví po mnoho let a je pro mě důležité pokračovat v této důvěryhodné spolupráci. Především v boji proti přeshraniční trestné činnosti. Společně jsme úspěšnější než my sami.“

V rámci zlepšení přeshraniční spolupráce probíhají na česko-bavorské úrovni společná cvičení a vzdělávací aktivity zaměřené například na výcvik pořádkových jednotek, školení společných hlídek nebo cvičení přeshraničního pronásledování. Policejní hlídky řeší především vývoz drog a zachycují případy nelegální migrace a obchodu s lidmi. Dnešního jednání se proto účastnil také zástupce Ministerstva vnitra, do jehož gesce tato oblast spadá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

18:09 Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

Návštěvníci pražských náplavek se mohou těšit na nové místo k zábavě, odpočinku a kreativnímu vyžití…