Ministr Kněžínek představil priority, které bude letos rezort předkládat

10.01.2019 11:18

Ve středu 9. ledna 2019 se ministr spravedlnosti Jan Kněžínek setkal se zástupci Ústavně právního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky. Ministr se svým týmem představil poslancům priority, kterými se bude rezort v letošním roce zabývat.

Ministr Kněžínek představil priority, které bude letos rezort předkládat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr spravedlnosti Jan Kněžínek

„Jsem velice potěšen zájmem členů Ústavně právního výboru, kteří s námi dnes velmi konstruktivně na Ministerstvu spravedlnosti vedli odbornou debatu nad tématy, která nás letos čekají. Debatovali jsme nad novelou občanského soudního řádu a exekučního řádu, nad spotřebitelskou novelou občanského zákoníku, adaptací českého právního řádu na zřízení Úřadu evropského veřejného žalobce nebo nad novelou zákona o obchodních korporacích a o přípravách zákona o hromadných žalobách,“ uvedl ministr Kněžínek.

Mezi dalšími tématy byla také novela zákona o soudech a soudcích, převod vymáhání justičních pohledávek na Celní správu nebo novela zákona o státním zastupitelství. Poslanci se také seznámili s fungováním elektronického monitorovacího systému, který je v provozu už více než tři měsíce. Od září do konce loňského roku bylo do systému elektronické kontroly zařazeno celkem 114 osob.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

7:17 Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nové ekonomické legislativě Evropské unie