Ministr Kohout v USA: I menší české firmy zde mohou uspět

25.09.2013 6:40

Ministr zahraničních věcí ČR Jan Kohout navštívil ve dnech 22.-23. září 2013 stát Georgia v USA. Zúčastnil se také slavnostního otevření pobočky české firmy Alba-metal/ALBAform, která vyrábí kovové výztuže automobilových sedadel.

Ministr Kohout v USA: I menší české firmy zde mohou uspět
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zahraničních věcí Jan Kohout

Během návštěvy amerického státu Georgia jednal ministr Kohout s tamními politickými představiteli, v čele s viceguvernérem Casey Caglem, kongresmanem Emory Dunahooem a dalšími zástupci politické i ekonomické elity. Kromě jiného hovořili o projednávané dohodě o volném obchodu mezi Evropskou unií a USA.

Důležitou součástí ministrovy cesty byla podpora českých malých a středních podniků a jednání s místními podnikateli,  investory i zástupci místní obchodní komory.  Ministr se sešel se zástupci Georgia Tech Research Institute s cílem vytvořit další platformy ČR-USA na poli vědy, výzkumu a inovací. Společná diskuse se týkala  klíčového tématu,  jak nové objevy a poznatky přenést do komerční praxe a vtáhnout soukromé investory do podpory tzv. start-up firem, vzešlých ze spolupráce univerzit a průmyslu.

"Oceňujeme péči a pozornost, kterou místní politické i ekonomické špičky věnují českému investorovi, firmě Alba-Metal. První česká  investice v Georgii je důležitá také proto, že jde o menší rodinnou firmu. V praxi vidíme,  že neplatí, že podnikání ve Spojených státech je dostupné jen velkým firmám. Dobré a konkurenceschopné firmy mají v Americe šanci bez ohledu na svoji velikost. České firmy by měly úspěchy Alba-Metal/ALBAformu sledovat a v expanzi do USA je následovat,"  řekl ministr Kohout.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo zahraničních věcí

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Vláda na plnění svých politických cílů jmenovala vojáka

12:28 Vích (SPD): Vláda na plnění svých politických cílů jmenovala vojáka

Česká republika má mít nově vládního koordinátora strategické komunikace (STRATCOM). Na pozici vláda…