Ministr Kupka: Největší byznysová akce v historii česko-singapurských vztahů

12.04.2023 18:09 | Tisková zpráva

Podnikatelská delegace 60 českých podnikatelů doprovázející ministra dopravy ČR Martina Kupku při jeho oficiální návštěvě do Singapuru se dne 12. dubna zúčastnila Česko-singapurského obchodního fóra. Šlo o největší byznysovou akci v historii česko-singapurských bilaterálních vztahů.

Ministr Kupka: Největší byznysová akce v historii česko-singapurských vztahů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr dopravy Martin Kupka

O účast projevilo zájem na 160 singapurských firem. Celkem se tedy obchodního fóra zúčastnilo více než 200 podnikatelů z ČR a Singapuru.

Anketa

Který z uvedených lídrů má vaši největší důvěru?

hlasovalo: 11592 lidí

Akci zahájil úvodním slovem ministr Martin Kupka společně se singapurským seniorním ministrem Chee, viceprezident Hospodářské komory ČR Michal Štefl a prezident Česko-singapurské obchodní komory Marcel Bednář. Oficiální část moderovala velvyslankyně ČR v Singapuru paní Michaela Froňková.

Prezident Česko-singapurské obchodní komory Marcel Bednář při této příležitosti uvedl: “Vysoce jsme ocenili osobní iniciativu ministra Kupky, který se rozhodl přispět k povýšení obchodních vztahů obou zemí na novou úroveň. Obchodní fórum mělo slavnostní atmosféru, neboť šlo o první oficiální návštěvu člena vlády po otevření Velvyslanectví ČR v Singapuru. Pro český byznys je skvělou zprávou, že posílení vztahů obou zemí na politické úrovni jde ruku v ruce s mimořádným zájmem singapurských podnikatelů o obchod s ČR. Příští týden čeká Singapur další důležitá návštěva z ČR, neboť do Singapuru přiletí premiér Petr Fiala jednat se singapurským premiérem Lee. Pevně věříme, že nynější intenzivní práce brzy bude mít pro české firmy velice pozitivní přínosy.”

Po úvodních projevech následovala panelová diskuze moderovaná Singapore Business Federation - největší organizací reprezentující podnikatele v Singapuru - s panelisty z řad českých a singapurských firem. V rámci této části vystoupil např. majitel společnosti DNAi, Pavel Wimmer, a Josef Bukovský, majitel Pekárny Srnín, kteří hovořili o svých zkušenostech se singapurským obchodním prostředím a obchodních zvyklostech v Singapuru. Následovala organizovaná B2B jednání, kdy byli účastníci rozděleni do klastrů a sekcí na základě odvětví a svých obchodních cílů v Singapuru.

Celou podnikatelskou delegaci čeká po Singapuru přesun do Korejské republiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová Adamová (TOP 09): Rozšíření rodiny unijních demokracií je naší strategickou nutností

15:14 Pekarová Adamová (TOP 09): Rozšíření rodiny unijních demokracií je naší strategickou nutností

Předsedkyně Poslanecké Sněmovny Markéta Pekarová Adamová se s předsedou Senátu Milošem Vystrčilem ve…