Ministr Kupka: S kosmickými daty nakládejme zodpovědně

04.12.2022 18:55 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k jednání evropských ministrů zodpovědných za oblast kosmických aktivit

Ministr Kupka: S kosmickými daty nakládejme zodpovědně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr dopravy Martin Kupka

Mám za sebou poslední jednání evropských ministrů zodpovědných za oblast kosmických aktivit během našeho českého předsednictví. Jednali jsme především o efektivním využívání družicových dat v našich každodenních životech. Kdo z Vás používá chytrý telefon, tak to zná – navigace, aplikace o počasí, mapy – nic z toho by nefungovalo bez kosmických dat. Proto pokládám za důležité, abychom s nimi v Evropě nakládali efektivně. Představuje to velkou příležitost i pro naše firmy a průmysl, aby se staly světovými technologickými lídry.

Na dnešním jednání jsem své kolegy také informoval o velkém úspěchu našeho předsednictví, kdy se nám podařilo dohodnout znění nařízení k programu Secure Connectivity, nyní nazvaný jako IRIS2, jehož cílem je výstavba kosmické infrastruktury mnoha set družic, které budou poskytovat bezpečné, spolehlivé a dostupné internetové spojení pro uživatele z EU.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Paroubek (ČSSD): Šmardova SOCDEM na cestě podrazů

15:41 Paroubek (ČSSD): Šmardova SOCDEM na cestě podrazů

Od časů B. Sobotky, jehož je Šmarda věrným přítelem a učedníkem, strana Lidového domu nastoupila pod…