Ministr Lipavský: Naše podpora bude pokračovat, dokud Ukrajina nezvítězí

30.08.2023 10:21 | Tisková zpráva

Ministr zahraničí Ukrajiny Dmytro Kuleba navštívil 28. srpna 2023 Českou republiku. S ministrem zahraničí Janem Lipavským jednal o pokračující všestranné české podpoře Ukrajině či přípravě „Fóra pro Ukrajinu“ a parlamentního summitu Mezinárodní krymské platformy v říjnu 2023 v Česku.

Ministr Lipavský: Naše podpora bude pokračovat, dokud Ukrajina nezvítězí
Foto: flickr.com
Popisek: Jan Lipavský (Piráti)

Dmytro Kuleba v Černínském paláci zároveň promluvil před českými velvyslankyněmi a velvyslanci v rámci jejich každoroční porady. Ministr zahraničí Lipavský šéfovi ukrajinské diplomacie zdůraznil, že Česko bude i nadále všestranně Ukrajinu podporovat, protože je to nejen v našem bezpečnostním zájmu, ale i v zájmu celého evropského kontinentu.

„Naše podpora bude pokračovat, dokud Ukrajina nezvítězí. K mírovému řešení lze dospět pouze s účastí Ukrajiny a podle jejích pravidel. Není možné vyměnit mír za jakoukoliv část právoplatného území Ukrajiny,“ uvedl Lipavský.

Anketa

Dovládne Fialova vláda do voleb 2025? Bez ohledu na vaše přání

11%
hlasovalo: 29566 lidí

Oba ministři dále probrali i snahu Ukrajiny zahájit předvstupní jednání s EU ještě tento rok. „Jedinou naší obranou před ruským imperialismem je aktivní podpora Ukrajiny a podpora jejího přijetí do NATO a EU,“ řekl šéf české diplomacie.

Ministr zahraničí Lipavský zároveň poděkoval ukrajinské armádě a ukrajinské společnosti za bezpečnostní štít, který svým statečným odporem proti ruským okupantům poskytují i Česku.

Během jednání se ministři dotkli také významných událostí, které se uskuteční na podzim. V Praze se 24. října uskuteční 2. parlamentní summit Mezinárodní krymské platformy, který připravuje český parlament společně s ukrajinským. Ministerstvo zahraničí zároveň podporuje významnou mezinárodní konferenci Fórum pro Ukrajinu, která se bude v Praze konat v říjnu v rámci Fóra 2000.

Ve svém vystoupení před českými velvyslanci ministr Kuleba představil současné ukrajinské diplomatické úsilí směřující k mírovému ukončení ruské agrese proti Ukrajině. Jeho základem je 10bodový mírový plán prezidenta Zelenského, který Česko plně podporuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Jak něco tak primitivního může být ve funkci ministra zahraničí !! Zaorálek nebyl nic moc, ale proti němu hvězda !!, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusekapitánkorkorán , 30.08.2023 12:13:35
Copak Lipavský nechápe to, co ví každý průměrný člověk, že vítězství Ukrajiny by znamenalo totální zničení ČR a nejen jí !! V kterém krytu má tato kreatura zajištěno přežití ?!

|  13 |  0

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…